Kladno – Cider nemá v Česku dlouholetou tradici. To si uvědomili i Ondřej Frunc a Cyril Holub, když se před pár lety vrátili ze zahraničí a vrhli se na jeho výrobu.
"Nápad vyrábět cider vznikl vlastně náhodou, když jsme se oba vrátili ze zahraničí. Já z Irska a Cyril z Anglie. Seděli jsme v dejvické nádražce a řešili, proč ho vlastně Češi nepijí," vysvětlují.
Z hospodského nápadu se stala po čtyřech letech firma F. H. Prager, která zpracuje zhruba 150 tun jablek ročně. O nízkoalkoholický nahořklý nápoj a ovocné limonády vyrobené z přírodního moštu je zájem nejenom v Česku, ale i v zahraničí.
"Vsadili jsme na generaci našich vrstevníků a doufáme, že jejich zájem neopadne a zůstanou nám věrní," vysvětluje strategii Ondřej Frunc. Oba teď vyrážejí představit své produkty na Bar Convent Berlin, největší veletrh alkoholu a limonád v Evropě, a díky kampani na HitHitu nabízejí fandům kvašeného nápoje možnost se k nim připojit.
Podívejte se do zákulisí výroby zkvašeného moštu jednoho z největších tuzemských malých producentů.