Britská premiérka Theresa Mayová si za svůj rozhovor pro Sunday Times vysloužila kritiku. Lidé na sociálních sítích ale nediskutují o politice konzervativců nebo Brexitu, ale o jejím rodinném receptu na tradiční moučník. Ten zároveň s nadsázkou přirovnávají k politice.
Ironicky komentují například to, že ministerská předsedkyně, která se mimo jiné v dialogu popsala i jako vášnivá hospodyně, doporučuje margarín jako vhodnou alternativu máslu.
A přestože posléze přiznala, že v poslední době se moučníkům vyhýbá kvůli cukrovce a rovněž nemůže jejich přípravě věnovat tolik času kvůli přípravě Brexitu, stala se terčem vtipů na sociálních sítích.
"Když někdo řekne máslo, nebo margarín, cítím se vždy znepokojen. Margarín navíc pomáhá nadnárodním společnostem," uvedl oslovený pekařský mistr Dan Lepard pro web britského deníku The Guardian.
"Dnes jsme nastartovali svůj odchod z Evropské unie a mezitím nám Theresa Mayová nabízí recept na koláče," ozývá se na Twitteru.
"Isn't this a bit like everyone's scone recipe, Theresa?"
— Ciaran Jenkins (@C4Ciaran) October 2, 2016
"Scones means scones." pic.twitter.com/g1NL2e9HDK
Další komentáře zesměšňují technologický postup nebo se pozastavují nad tím, že premiérka nebrání britské farmáře a dává přednost margarínu před tuzemským máslem.
Interesting interview with Theresa May in @thesundaytimes - but what is reason for including her recipe for scones?!?
— Sheila O'Flanagan (@sheilaoflanagan) October 2, 2016
If we must live in #brexit Britain, then celebrate dairy farmers, millers + bakers that help make Britain great! https://t.co/lJYx5pB23U
— Dan Lepard (@dan_lepard) October 2, 2016