Za španělským literárním pseudonymem Carmen Mola se skrývala trojice spisovatelů

ČTK ČTK
17. 10. 2021 7:13
Za španělským literárním pseudonymem Carmen Mola se skrývala trojice spisovatelů

Za úspěšným ženským literárním pseudonymem Carmen Mola se ve Španělsku skrývala trojice spisovatelů a scenáristů. Muži odkryli svou identitu v pátek večer, kdy od španělského krále Felipeho VI. dostali literární cenu Premio Planeta. Za svůj poslední detektivní román La Bestia obdržela trojice spisovatelů cenu milion eur, v přepočtu zhruba 25 milionů korun.

Pseudonym Carmen Mola se poprvé objevil roku 2018. Tehdy trojice mužů vydala detektivní román La novia gitana, který zaznamenal velký čtenářský úspěch. Hlavní postavou je policejní komisařka Elena Blancová, která figuruje také ve dvou dalších pokračováních knižní trilogie. Celkově se tří románů prodalo na 400 tisíc výtisků.

Za ženským pseudonymem se ve skutečnosti skrývala trojice spisovatelů a scénáristů Jorge Díaz, Agustín Martínez a Antonio Mercero. Odhalení pravé identity bylo nečekané. "Spekulace o tom, kdo je Carmen Mola, byly hodně zábavné, jedna z nejzábavnějších tvrdila, že je za ní (bývalá starostka Madridu) Manuela Carmenová," uvedl Agustín Martínez. Podle Antonio Mercera je na každé knize důležitý příběh, a nikoliv to, kdo ho napsal.

 

Právě se děje

Další zprávy