Z pohádky do pohádky s Járou Cimrmanem

Z pohádky do pohádky s Járou Cimrmanem
"Rozumní chlapci? To že jsou rozumní chlapci? Vždyť je to tady jeden vedle druhýho samý debil nebo blbeček!" (zakladatelé DJC Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak ve hře Vyšetřování ztráty třídní knihy)
"Potkal jsem Markétu ve Žlutých lázních a hned jsem věděl: je to ona. Boky, chlapci, paže, chlapci, všechno bylo takové, jak jsem potřeboval." (Akt, první hra DJC, premiéra 4. října 1967 v pražské Malostranské besedě)
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí." (Děd vševěd ve hře Dlouhý, Široký a Krátkozraký)
"To jsou první nedokonalé krůčky v mé badatelské činnosti. Způsob mého života mne totiž donutil zabývat se především otázkou ochranného prostředku proti alimentačním poplatkům. Pracuji na bázi tvrzené gumopryže." (Hrabě Zeppelin ve hře Hospoda na mýtince)
Foto: Ondřej Besperát
3. 10. 2007 21:00

Divadlo Járy Cimrmana slaví čtyřicet let svého působení. Soubor vedený pány Zdeňkem Svěrákem a Ladislavem Smoljakem si to připomíná zvláštním představením složeným z obrazů ze všech 14 svých her. Aktuálně.cz bylo na generálce, na záznam inscenace se můžete podívat na konci října v České televizi.

 

Právě se děje

Další zprávy