Vary už čekají Sarumana. Michalkov ale nepřijede

Redakce KUL
8. 7. 2008 15:40
Poslední zprávy: nedorazí ani Randy Quaid
Cenu si z Benátek odváží i ruský režisér Nikita Michalkov
Cenu si z Benátek odváží i ruský režisér Nikita Michalkov | Foto: Reuters

Praha - Po herci Nicku Noltem zrušili návštěvu karlovarského festivalu i ruský režisér Nikita Michalkov a herec Randy Quaid.

Podle mluvčí přehlídky Uljany Donátové legenda ruské kinematografie nyní pracuje na druhém dílu svého slavného filmu Unaveni sluncem. A protože se změnil natáčecí plán, neuvede Michalkov ve Varech svůj remake klasiky 12 rozhněvaných mužů.

Podle čerstvých informací nepřijede ani Randy Quaid, jenž tu měl představit snímek Poslední eskorta Hala Ashbyho, který bude uveden v sekci Nový Hollywood. V posledních letech se herec objevil také v oscarové Zkrocené hoře, ve sci-fi Den nezávislosti či v roli krále Karla Španělského ve Formanových Goyových přízracích.

Čtěte také: Speciál - vše o Karlových Varech

Už před startem festivalu zrušil návštěvu z rodinných důvodů herec Nick Nolte. Ve Varech měl uvést světovou premiéru svého portrétu Nick Nolte: No Exit.

Foto: LOTR.org

Z velkých zahraničních jmen tak zatím dorazil Robert De Niro, který festival zahájil a patřil mu úvodní víkendový den. Uvedl tu hollywoodskou satiru Co se vlastně stalo, která festival odstartovala, převzal od prezidenta přehlídky Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii a představil tu svůj slavný muzikál New York, New York.

Další hvězdou by měl být už ve středu více než osmdesátiletý Christopher Lee, muž řezané tváře a známý představitel strašidelných bytostí, padouchů i pokleslých hrdinů.

V poslední době se proslavil jako Saruman v Pánovi prstenů, hrabě Dooku ze Star Wars nebo otec Johnnyho Deppa v Karlíkovi a továrně na čokoládu. Ve čtvrtek má o tom všem mluvit na své Master Class.

S Leem má ve středu dorazit i afroamerická hvězda Danny Glover - charakterní herec i parťák Mela Gibsona ze série Smrtonosná zbraň. I on dostane od Bartošky cenu.

Devítidenní karlovarský festival vstoupil v úterý do pátého dne. Před půlnocí si jeho organizátoři odškrtnou 256 filmových představení, tedy nadpoloviční většinu z těch 470 připravených, píší Českénoviny.cz.

Na přehlídce se zatím akreditovalo na devět tisíc hostů, z nich držitelů karty Festival Pass je 7517. Filmových tvůrců je 231 a filmových profesionálů na sedm set. Prodáno bylo 83 750 vstupenek - proto prý byly sály doposud naplněné do posledního místa.

 

Právě se děje

Další zprávy