Účastníci zájezdu dotočeni

ČTK, KiZ
2. 11. 2005 14:00
Praha - Na dotočné v pražském klubu Mat se včera večer setkali "účastníci zájezdu" režiséra Jiřího Vejdělka.

Úplně stejně se také jmenuje film, který od 12. září vznikal podle románu spisovatele Michala Viewegha v Čechách i u Jadranu v severní Itálii. Na plátnech kin se Účastníci zájezdu objeví 20. dubna.

Hlavní role ztvárnili Anna Polívková, Eva Holubová, Bob Klepl, Květa Fialová, Jana Štěpánková, Adrian Jastraban a Martin Sitta. Za volantem autobusu se střídali Pavel Liška a Miroslav Krobot. Snímek vzniká v koprodukci televize Nova. "Byl to stres, bitva s počasím a s řadou nečekaných nepříznivých okolností přesně tak, jak to má na správném natáčení vypadat," řekl režisér o svém filmovém debutu, známý českému divákovi jako hlavní režisér seriálu Redakce. Podle Viewegha, který s režisérem spolupracoval na scénáři, nejde o věrný přepis knihy, ale hlavní postavy jsou stejné. Původně měl na základě Účastníků zájezdu vzniknout pětidílný česko-chorvatský seriál, ale z plánů už dříve sešlo.

Nejprodávanější český spisovatel současnosti slaví nyní úspěch s filmem, který podle jeho knihy Román pro ženy natočil režisér Filip Renč. Zhlédlo ho už přes půl milionu lidí. Dopsán a odevzdán je scénář k Případu nevinné Kláry a vážně se uvažuje i o zfilmování Románu pro muže, který Viewegh teprve píše.

 

 

Právě se děje

Další zprávy