Mobilní aplikace vybere filmy z Jednoho světa

Kultura Kultura
4. 3. 2013 16:23
Aplikace funguje na Androidu i Applu. Je zdarma
Foto: Jeden svět

Praha - Mobilní aplikaci pro Apple i Android letos poprvé pro svoje diváky připravil festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který potrvá celý týden v Praze.

Kromě kompletního přehledu filmů s fotkami a synopsemi nabízí především chytrou funkci, která divákům a divačkám usnadní orientaci ve festivalovém programu. Ten letos obsahuje 102 filmů a dvě zvláštní uvedení, a proto poctivé prostudování festivalového katalogu vyžaduje delší čas.

Mobilní aplikace však nabízí sedm snadných otázek a na základě odpovědí si udělá představu, jaký jste divák. Následně vám doporučí ty filmy z programu, které právě vám nejlépe sednou.

„V minulých letech nám vždy volali naši přátelé a rodiny a chtěli po nás doporučení, na jaký film mají jít. Odpověď na takovou otázku však není snadná. Tazatele musíte znát, mít představu o tom, jaká témata ho zajímají, jak je citlivý," vysvětluje PR manažerka Jednoho světa Bohdana Rambousková, kde se myšlenka mobilní aplikace zrodila. „Festival Jeden svět navíc podporuje používání moderních komunikačních technologií a možnost nabídnout mobilní aplikaci vedle klasického tištěného katalogu jsme letos považovali již za nezbytnost," dodává Rambousková.

Aplikaci lze pod názvem Jeden svět 2013 stahovat v AppStore i GooglePlay. Pokud byste měli problém ji najít, navštivte web Jednoho světa. Aplikace je zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy