Ještě držím pohromadě, libuje si Petr Janda z kapely Olympic. A slaví 75. narozeniny

2. 5. 2017 1:00
Zpěvák skupiny Olympic Petr Janda dnes slaví 75. narozeniny. Jako dárek si nadělil výběrovou desku s písničkami z let 1985 až 2016, které nevznikly primárně pro jeho domovskou kapelu. V prosinci pak s Olympikem odehraje velký koncert v pražské O2 areně.

Frontman kapely Olympic Petr Janda slaví 2. května 75. narozeniny. Jedním z prvních dárků je výběrové CD s písničkami, které nevznikly pro domovskou kapelu. Nejslavnější z nich je duet s Petrou Janů Jedeme dál z 80. let. 

Nové sólové skladby však Janda v nejbližší budoucnosti nechystá. Bude totiž nahrávat další album s Olympikem. Producentem má být Čechoameričan Miroslav Váňa, jenž učí na bostonské škole pro muzikanty Berklee College.

Hraju tenis a starám se o zahradu

"Umělecká dlouhověkost Petra Jandy je obdivuhodná a u nás v podstatě nemá obdobu. Jsou tu sice i starší interpreti, ale nikdo není aktivní koncertně i skladatelsky celých 55 roků, tedy po dobu existence skupiny Olympic," říká hudební publicista Petr Korál, který je kromě jiného spoluautorem knihy Vzpomínky plíživé aneb Jasná zpráva o Olympiku. Sám Janda dodává, že ve formě se snaží držet pravidelným hraním tenisu, lyžováním, péčí o děti a o zahradu.

Na 9. prosinec plánuje v pražské O2 aréně se skupinou Olympic ve složení Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl velký koncert. V roli hostů se představí Pavel Chrastina, Ladislav Klein, František Ringo Čech, Jiří Korn, Milan Peroutka junior či zmíněná Petra Janů.

Během pětapadesáti let existence skupina vydala  20 studiových alb, desítky výběrových alb a odehrála více než 7 tisíc koncertů. 

 

Právě se děje

Další zprávy