Je Superman gay?

10. 6. 2006 16:00
Los Angeles - Internetová komunita se dohaduje, jaká je Supermanova sexuální orientace.
Foto: Warner Bros.

Na webu lze najít zneklidňující otázky: "Je normální, aby se heterosexuál pohyboval po městě v trikotu, slipech a plášti? Navíc když se do tohoto oblečení nepřevléká, ale má ho stále na sobě a civilní šaty je jen zakrývají? A proč se tolik vyhýbá sexuálnímu životu, proč už dávno pořádně "nešel" do Lois Lane?"

Diskusi vyvolal titulní článek amerického gay časopisu The Advocate. Jeho autor vysvětluje, čím je Superman gay: superhrdinové musejí svoje tajemství a schopnosti skrývat, žijí dvojím životem jako homosexuálové; komiks nabízí podobně jako soap opera únik do světa, ve kterém je každý sám za sebe a snem každého gaye je žít vedle takového muže jakým je Superman. Ten už si ale prý vybral a je si blízký s Robinem.

Infobox
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Do intenzivní rozpravy se zapojil i režisér očekávaného snímku Superman se vrací. "Superman je pravděpodobně nejvíc heterosexuální hrdina ze všech mých filmů," řekl Bryan Singer, "nemyslím si, že by byl gay."

Od časů filmu Filadelfie a oscarovém úspěchu gay romance Zkrocená hora je ale láska mezi dvěma muži komerčně úspěšným tématem. Pro snímek Superman se vrací, který bude mít českou premiéru 27. července, jsou dohady o jeho hrdinovi dobrou reklamou.

Singer připustil, že Superman - jak ho hraje Brandon Routh - je velmi romantický, ale to, že nosí trikot ještě nemusí nic znamenat. Stejně tak mluví Paul Levitz z DC Comics, jenž Supermanovy příběhy vydává v časopisech. "Pořád nám to vrtá hlavou... vždyť on opravdu není gay!"

 

 

Právě se děje

Další zprávy