George Michael zatčen kvůli drogám

BBC, Red Kul
27. 2. 2006 7:12
Londýn - Britský popový zpěvák byl z policie propuštěn, za přechovávání drog mu však hrozí trest včetně měsíců strávených ve vězení.

George Michael byl v sobotu večer u Hyde Parku v centru Londýna nalezen zhroucený za volantem svého vozu.

Podle listu Sun zavolal policii náhodný kolemjdoucí. Dvaačtyřicetiletý zpěvák strávil zbytek noci na policejní stanici a byl propuštěn na kauci.

Až dva roky?

Policisté upustili od původního obvinění z řízení v opilosti, ale Michael se bude muset zodpovídat z držení drog. Podle Sun byly nalezeny v kufru jeho vozu.

Zatčení potvrdily policejní zdroje, ale mluvčí londýnské policie oficiálně pouze uvedl, že byl zatčen dvaačtyřicetiletý muž. "Byl zatčen kvůli podezření z držení látek skupiny C," řekl mluvčí. Podle britských zákonů do této skupiny patří hašiš, utišující léky a přípravky proti bolesti.

Pokud bude obviněn, hrozí mu až dva roky vězení.

Odchod do ústraní

Michael v minulém roce oznámil, že chystaný film o jeho životě je prvním krokem v odchodu do ústraní. Zpěvák prohlásil, že jeho budoucí život bude mnohem víc "za oponou", a dodal: Můj hudební žánr je mrtev.

Soulový zpěvák odstartoval svou kariéru v 80. letech, když se spolužákem Andrew Ridgleyem dal dohromady duo Wham!. Skupina měla několik popových hitů, například Wake Me Up Before You Go Go nebo I´m Your Man.

Jeho prvního sólového alba, Faith, se po vydání v roce 1988 prodalo víc než 10 miliónů kopií. Podobně úspěšné byly dvě následující desky.

Většinu první poloviny 90. let však Michael strávil "zablokovaný" v právní bitvě se Sony, která mu znemožňovala natáčet nový materiál.

I přes propady v kariéře zůstává George Michael jedním z nejúspěšnějších britských popových umělců - prodal přes 85 miliónů desek.

 

Právě se děje

Další zprávy