Zombies ukousli v kinech hlavu romantice

tur
24. 9. 2007 11:38
Třetí Resident Evil kraluje zámořskému žebříčku
Milla Jovovich
Milla Jovovich | Foto: babyrazzi.com

Los Angeles - Zombies z filmu Resident Evil jsou i při nulové srdeční aktivitě pořád dost čiperní. Třetí pokračování adaptace počítačové hry Resident Evil: Exctinction opět s Millou Jovovich v hlavní roli se při premiéře vyhouplo na první místo víkendového žebříčku.

S 24 miliony dolarů tržeb je to zatím nejlepší start. Nástup posledního dílu trhnul i premiéru předešlé části Resident Evil: Apokalypsa, která za první víkend vydělala o milion méně.

Společnost Sony proto začíná pomýšlet na další možné pokračování, které doposud nebylo vůbec v plánu. "Když vezmu v úvahu úspěch celé série vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby tvůrci nenašli způsob, jak přijít s dalším pokračováním. Je tu velká pravděpodobnost," říká Rory Bruer, šéf distribuce Sony.

Příběh opět nabízí výpravné scény boje sexy modelky ukrajinského původu s nahnilými nemrtvými, vraždícími vránami a stvůrami, které zplodilo řádění viru T. Série Resident Evil představuje oblíbený a výnosný postup: zrodila se na základě počítačové hry a tomu odpovídá i nekomplikovaná story: dojít z místa na místo a cestou to pořádně vyčistit.

Na druhém místě skončil další debutant, snímek Good Luck Chuck, romantická komedie s ústřední dvojicí Jessica Alba a Dane Cook. Ačkoli kritika tuhle marmeládu notně zpráskala, bohatě to stačilo na čtrnácti milionovou tržbu.

Film The Brave One s Jodie Fosterovou, jenž byl v minulém týdnu nejúspěšnějším filmem, klesnul  na třetí místo.

Brad Pitt jako Jesse James ve filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
Brad Pitt jako Jesse James ve filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. | Foto: Aktuálně.cz

Blíží se Halloween a konec roku, a tak si v kinech podávají ruku staršidla  s oscarovými kandidáty. Premiéru si odbyly dva kousky s ambicemi na sošky Akademie: příběh posledních dnů desperáta The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford s Bradem Pittem v hlavní roli a čtvrtý režijní počin Seana Penna Into The Wild.

Přestože Jesse James byl uváděn pouze v pěti kinech a Into The Wild dokonce ve čtyřech, oba dosáhly v přepočtu úctyhodných výnosů.

Životopisný film o americkém tulákovi Christopherovi McCandlessovi, který se na počátku devadesátých let vydal s romantickou představou vydal Aljašku a zemřel tam hlady, vydělal za víkend téměř 207 tisíc dolarů, což dělá průměr necelých 52 tisíc na jeden kinosál. Pro porovnání vítězné Zlo se svými 2 828 kopiemi zaznamenalo 8,5 tisíce na kino.

Drsná romance Into The Wild, jejíž hudbu a soundtrack obstaral zpěvák Pearl Jam Eddie Vedder, bude mít v českých kinech premiéru 8. listopadu.

Bez zajímavosti není ani fakt, že všechny filmy v americkém Top 5 za tento týden patří do kategorie Rated R - čili kategorie omezující přístupnost návštěvníků do sedmnácti let pouze v doprovodu rodičů.

Jde o kuriózní situaci, americkému žebříčku většinou dominují filmy kategorie PG 13, která přítomnost rodičů vyžaduje pouze do 13 let.

 

Právě se děje

Další zprávy