VyVolené na Primě zachrání trosečníci

ČTK, kul
16. 5. 2006 18:30
Praha - Televize Prima zkusí štěstí u diváků s další reality show. Bude to slavný Survivor neboli Trosečník.

Podstatou hry je měsíční pobyt několika účastníků na exotickém ostrově. Lidé plní úkoly, vyrovnávají se s nástrahami a případně nevlídným počasím a přírodou; zároveň postupně ze svého středu vyřazují své spoluhráče.

Jedna série Trosečníka byla věnovaná lesbičkám, bojovali na ostrově Vanuatu.
Jedna série Trosečníka byla věnovaná lesbičkám, bojovali na ostrově Vanuatu. | Foto: www.realitytvplanet.com

"Na vítěze čeká finanční odměna," říká mluvčí Primy Jana Malíková. Kdy přesně bude stanice Trosečníka vysílat, však neuvedla. "Úterkem začíná Prima s castingem na tuto programovou novinku, která se bude v průběhu léta natáčet v exotickém prostředí ostrova v dalekém Atlantiku," dodala jen.

Prima zakoupila licenci k pořadu od společnosti Castaway Television Productions. Trosečník se poprvé vysílal ve Švédsku v roce 1997 a od té doby jej podle Primy viděli diváci v 48 zemích ve 106 sériích; mimo jiné v Německu, Velké Británii, Maďarsku, Polsku, Rusku a pobaltských státech. V USA pořad uvedla stanice CBS, která v současné době vysílá už dvanáctou sérii.

Účastníci show Survivor; pobývali na ostrovech Thajska.
Účastníci show Survivor; pobývali na ostrovech Thajska. | Foto: www.realitytvplanet.com

Prima chce s trosečníky zopakovat divácký úspěch, který zaznamenala s reality show VyVolení loni od srpna do prosince. Tehdy její průměrné týdenní podíly stouply zhruba o třetinu a pohybovaly se kolem 30 procent, zatímco podíly konkurenční Novy na 15 týdnů klesly pod dříve obvyklých 40 procent. Druhá série nicméně tak obrovské úspěchy neslaví.

 

Právě se děje

Další zprávy