Volte mumie, lupiče těl a pokrytce

Irena Hejdová Irena Hejdová
3. 6. 2006 14:00
Televizní tipy - V sobotu večer už budou jasné reálné výsledky voleb a na Nově se z hrobu vynoří hororová Mumie.

Film z roku 1999 těží z obliby série s Indiánem Jonesem.

Odehrává se v Egyptě, kam se za dobrodružstvím vydávají naondulovaný dobrodruh Rick, krásná egyptoložka Evelyn a její poněkud výstřední bratr Jonathan.

Lupiči těl
Lupiči těl | Foto: Aktuálně.cz

Není to film zvláště výjimečný, ale je to horor, v němž mrtví ožívají, prohánějí se tu ohavná hejna skarabeů a nebezpeční protivníci. Až na to, že je řemeslně zvládnutý, je to prostě realistický obraz volební kampaně.

Infobox
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Infobox

  • MUMIE, sobota 20.00, Nova
  • LUPIČI TĚL, sobota, 00.30, Nova
  • AMERICKÁ KRÁSA, neděle, 23.15, Prima

Nova tentokrát osvědčila opravdu velký smysl pro humor, když krom Mumie v sobotu od půl jedné v noci nabídne další horor s názvem i obsahem, který lze snadno vztáhnout k volbám.

Copak politické přetahování o hlasy voličů  a předvolební vymývání nepřipomíná zápletku filmu Lupiči těl, jež spočívá v tom, že mimozemšťané okupují tělesné schránky a duše obyvatel válečné základny?

Navíc snímek natočil Abel Ferrara, který pět let po Lupičích těl přišel pro změnu s Lovci mozků. Snad se povolební vyjednávání nebude vyvíjet tímhle směrem...

Americká krása
Americká krása | Foto: Aktuálně.cz

Víkend pak v neděli ve 23.15 zakončí oscarová Americká krása. Satirický příběh z maloměsta, jehož hlavní hrdina odmítá dosavadní pokrytectví a zkouší konečně žít tak, jak by chtěl. Ten film nekončí příliš optimisticky, ale Kevin Spacey to alespoň zkusil...

 

Právě se děje

Další zprávy