Vlčí muž se dočká nového kožichu

Kamil Fila Kamil Fila
7. 2. 2008 9:20
Monstrum ztvární stále populárnější Del Toro

Los Angeles - Studio Universal hodlá natočit další verzi s někdejším populárním monstrem, vlkodlakem alias Vlčím mužem. Klasická verze z roku 1941 s Lonem Chaynem patří k naprostým klasikám žánru. Velkorozpočtové předělávky se ale zatím nedočkala.

Těsně před spuštěním natáčení ovšem projekt opustil režisér Mark Romanek. Známý a oceňovaný videoklipař (pro Michaela Jacksona, Madonnu, R.E.M., Davida Bowieho, Nine Inch Nail či Red Hot Chili Peppers) totiž žádal zvýšení rozpočtu nad 100 milionů dolarů, a to studio odmítlo.

Režisér, který debutoval thrillerem s Robinem Williamsem One Hour Photo v roce 2002, měl už před časem rozepře se studiem kvůli snímku State of Play, z nějž nakonec odešly hvězdy Brad Pitt a Edward Norton.

Universal v 30. letech 20. století vytvořil pantheon filmových monster, kam namátkou patří Dracula i Frankenstein. O Vlčího muže velmi stojí, proto hledalo nového režiséra.

Ze zkoušek
Ze zkoušek | Foto: Aktuálně.cz

Do užšího výběru se dostali Brett Ratner (Křižovatka smrti 1-3, X-Men 3), Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Sedmá míle), James Mangold (Identita, Walk the Line, Vlak do Yumy 3.10) a Joe Johnston (Jumanji, Jurský park 3).

Největší šance měl zpočátku Ratner, jenž má zkušenosti s přebíráním rozjetým projektů; viz X-Men, které zanechal rozdělané Bryan Singer kvůli Superman se vrací.

Jeho filmy také jsou velmi výdělečné. Kritika ani diváci je však moc nechválí a považují je spíše za průměrné.

Ratner měl rovněž výhodu v tom, že na rozdíl od jiných režisérů není zároveň ve scenáristických odborech - čili by přes pokračující stávku mohl napsat scénář.

Foto: Aktuálně.cz

Na začátku týdne ovšem bylo oznámeno, že Vlčího muže převezme Joe Johnston, který naposledy naročil dobrodružný snímek Oceán ohně (2004).

Johnston nebude v průběhu natáčení moct zasahovat do jinak už hotového scénáře renomovaného Kevina Andrewa Walkera (Sedm, 8 mm, Ospalá díra).

Základní polohou snímku zůstane kostýmní historický velkofilm; děj tedy nebude přesazován do současnosti, jak je u mnoha předělávek obvyklé.

Studio si s konečným slovem a režisérskou smlouvou muselo pospíšit. Začátek natáčení byl stanoven už na první týdny v březnu a vzhledem k dlouho vymýšlenému časovému plánu pronájmu ateliérů a dalších výdajů ji nelze příliš odsouvat.

Foto: stevensoderbergh.net

O výběru režiséra zřejmě rozhodnul i vyhlédnutý představitel hlavní role Benicio Del Toro, který je nesmírně náročný ohledně toho, s kým bude spolupracovat.

V Del Torově filmogafii nalezneme tituly jako Traffic (Steven Soderbergh), Přísaha (Sean Penn), 21 gramů (Alejandro González Iňárritu) či Sin City (Robert Rodriguez).

Naposledy Del Toro ztvárnil kubánského revolucionáře Che Guevaru v životopisném snímku Guerrilla, jejž natočil Steven Soderbergh. Premiéra se chystá ještě letos.

 

 

Právě se děje

Další zprávy