Video: Zamilovaný Michael Moore i Emir Kusturica

Kultura Kultura, Red Kul
25. 10. 2009 14:00
Atraktivní premiéry na jihlavském festivalu

Kdyby se nestal fotbalistou, byl by jistě revolucionářem, říká režisér v komentáři k filmu, který mísí sport a politiku, aby obsáhl celou Maradonovu kariéru až k jeho podlehnutí drogám, což byla nevyhnutelnost v duchu jeho životního postoje - porušovat pravidla, která určil někdo jiný.

 

 

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém.

 

 

Kapitalismus je v současné podobě zlo, a zlo nelze reformovat, zní závěr další investigativní výpravy Michaela Moora, který se chce ve střetu s politiky a ekonomy dobrat odpovědi na otázku, zda kapitalismus nepopírá sám sebe, když stát pomáhá soukromým velkovlastníkům z peněz daňových poplatníků.

 

 

Alegorický dokument podmanivě vypráví o konci ideologií očima zvířat, když popisuje život divokých králíků na dlouhém území nikoho, které rozdělovalo jedno město a které se v mezeře mezi dvěma světy stalo pozoruhodným biotopem, poničeným až pádem berlínské zdi.

 

Právě se děje

Další zprávy