Už i Bruce se dočkal. Má hvězdu č. 2 321

mor
19. 10. 2006 17:16
Los Angeles - Bruce Willis se konečně dočkal. V doprovodu přátel a rodiny se vypravil na odhalení své hvězdy na slavném hollywoodském bulváru.
Foto: Reuters

Willisovy tři dcery, jeho bývalá žena Demi Moore, její manžel Ashton Kutcher a přátelé Kevin Costner, Ben Affleck, Billy Bob Thorton a Sylvester Stallone v pondělí z davu lidí přihlíželi slavnostnímu ceremoniálu. Hvězdou zalitou do betonu byl jednapadesátiletý Bruce Willis, oceněný za své celoživotní dílo.

"Dříve jsem se chodil koukat na všechny ty hvězdy a přemýšlel nad tím, co všechno budu muset udělat, abych jednu taky dostal. Teď jí mám a je to pro mě velký okamžik" řekl dojatý Willis.

Foto: Reuters

S nápadem postavit Chodník slávy přišel v roce 1958 Oliver Weismuller z Kalifornie. Místní radní jej tehdy požádali, zda by nemohl vymyslet něco, čím by se město Los Angeles mohlo prezentovat. Wesimuller tehdy na chodník umístil 2 500 prázdných růžových hvězd.

Většina z nich, 1 558, získala majitele během šestnácti měsíců po otevření. Teď se přiděluje zpravidla jedna hvězda každé dva měsíce. Všechny výdaje platí Hollywood Historic Trust, až na malou drobnost - 15 tisíc dolarů na bezpečnostní opatření během slavností ceremonie musí zaplatit sám umělec.

První hvězda se na Chodníku slávy objevila 9. února 1960 a patřila herečce Joanne Woodwardové. Willisova hvězda v betonu má pomyslné číslo 2 321.

Sylvester Stallone mezi gratulanty
Sylvester Stallone mezi gratulanty | Foto: Reuters

V minulosti se už čtyřikrát přihodilo, že hvězdu ze slavného bulváru někdo ukradl. Stalo se tak v případě Jimmyho Stewarta, Kirka Douglase, Gena Autryho a naposledy Gregory Pecka - jeho hvězda "vyhasla" před rokem.

Charismatický Bruce Willis se prosadil v druhé polovině osmdesátých let, kdy zazářil rolí osobitého detektiva v seriálu Měsíční svit. Za tuto roli byl také oceněn cenou Emmy. Definitivně se ale prosadil jako detektiv John McClane v trilogii Smrtonosných pastí. Svou slávu pak přiživoval rolemi v úspěšných hitech jako Pátý element, Šestý smysl, Pulp Fiction nebo Dvanáct opic.

Jeho nejnovější film Nabít a zabít měl českou premiéru nedávno - 5. října.

 

Právě se děje

Další zprávy