TV tipy:Blíží se Silvestr a konec paniců

Irena Hejdová Irena Hejdová
30. 12. 2006 9:00
TV TIPY - S koncem roku se obrazovky definitivně rozjuchávají (a infantilizují). Na diváky dnes jdou s prcičkami, mimozemšťany i slepicemi.

E.T. Mimozemšťan 14.05 Nova

Nejslavnější film Stevena Spielberga vypráví o roztomilém mimozemšťánkovi, kterého se ujmou americké děti, aby ho zachránily před zkázou (rozuměj před dospělými). To jim a Spielbergovi následně vydělalo spoustu peněz a mimozemšťanům získalo lepší pověst, než řada filmů, kde jsou spíš za "šmejd z vesmíru".

Slepičí úlet - 16.15 Nova

Za vetřelce naopak nejsou většinou vnímány slepice - a ty ze Slepičího úletu Nicka Parka už teprve ne, byť se proti lidstvu také vzepřou. Animovaná drůbež trpí pod jhem svého vykořisťovatele za ostnatým drátem ve velkovýrobně vajec a jejich osud je jasný - hrnec, pekáč, pánev. Ale tihle kuři budou o svůj život bojovat!

Foto: Aktuálně.cz

Panic je nanic - 20.00 Prima

Tuto teenagerskou komedii v kinech nevidělo moc lidí. Nepatří také k nejpovedenějším, i když v tuzemsku letos tolik oblíbený žánr alespoň osvěžila amatérskou bezprostředností a vcelku zajímavým obrazovým laděním. Jinak je ale všechno jako vždycky:  pár kluků, co si chtějí užít, hejno roštěnek, spousta reklamních předmětů a rádoby cool hlášek.

Prci prci prcičky - 23.25 ČT1

Podobně je tomu ve světovém průkopníkovi teenagerského žánru a zároveň českém ledoborci  v odvázanosti distribučních názvů. Komedie bratří Weitzů z roku 1999 vypráví o čtyřech středoškolácích, kteří se snaží zbavit se okovů na nohou v podobě panictví. Naštěstí je na blízku plno svůdných dívek včetně jedné z exotického Česka.

 

 

Právě se děje

Další zprávy