Třetí Expendables jsou pro diváky v USA velmi postradatelní

Kultura Kultura
18. 8. 2014 15:47
Postradatelní dost možná skončí jako trilogie, protože o třetí díl je o dost menší zájem, než se čekalo. Za první víkend vydělali pouhých 16 milionů dolarů.
Třetí Expendables v USA nevydělávají.
Třetí Expendables v USA nevydělávají. | Foto: Bontonfilm

Praha - Největší překvapení víkendu je v pokladnách amerických kin nepochybně neúspěch třetích Expendables. Před ně se dostaly dokonce tři tituly, z nichž dva ani nejsou premiérové.

Na prvním místě stanuly druhý týden po sobě kritikou proklínané Želvy Ninja. Film v produkci Michaela Baye utržil 28 milionů, celosvětové tržby se pomalu blíží k dvěma stům milionům, přestože ještě snímek neotevřel na všech trzích.

Druzí jsou samozřejmě Strážci galaxie. Třetí týden získali v domácích pokladnách 25 milionů. Americké i světové tržby se pohybují okolo dvouset milionů a půlmiliarda celkem se tedy pomalu blíží.

Třetí je premiéra nenápadné komedie Falešní poldové, na níž si v Čechách počkáme až do listopadu. I 18 milionů ale stačilo na otvírák Expendables 3.

Ti si totiž odnesli pouhých 16 milionů, což je zásadně méně, než kdokoliv čekal. Už jen kvůli tomu, že byl snímek natočen pro diváky od 13 let, ne až od 17. Za špatný výsledek možná může i skutečnost, že už před premiérou se na internetu objevila relativně kvalitní kopie snímku. Existence dalšího dílu je každopádně vážně ohrožena.

 

Právě se děje

Další zprávy