Svěrák už předstihl Menzelova Anglického Krále

ČTK, Hej
17. 4. 2007 12:45
Míří Vratné lahve k milionů diváků?
Foto: Biograf Jan Svěrák - Jiří Hanzl

Praha - Už sedmisettisícové hranice dosáhla během šesti týdnů v kinech návštěvnost Svěrákovy smutnoveselé komedie Vratné lahve. Příběh učitele v důchodu, který začne pracovat ve výkupu lahví místního supermarketu, bude začátkem července domácí kinematografii reprezentovat v soutěži MFF v Karlových Varech.

O víkendu se Vratné lahve opět umístily v čele žebříčku návštěvnosti, když je v sedmatřiceti kinosálech zhlédlo 35 645 diváků. Zařadily se tím na letošní první místo - před Menzelova Anglického krále, který má na kontě 675 tisíc diváků.
   

Infobox

SPECIÁL: Vratné lahve

Podle Unie filmových distributorů se na druhém místě už od minulého týdne drží britská komedie Prázdniny pana Beana s populárním Rowanem Atkinsonem v titulní roli.  

Na třetím místě je novinka - francouzský snímek Taxi 4, který je další částí automobilové ságy Luka Bessona.

Na čtvrtou příčku klesl americký snímek nazvaný: Bitva u Thermopyl. Komiksová adaptace s hektolitry krve líčí legendu krále Leonidase a tří stovek jeho věrných bojovníků, kteří se utkali s mnohonásobnou přesilou Peršanů. Pátý skončil o víkendu třetí český snímek první pětky: Pusinky Karin Babinské.

 

 

Právě se děje

Další zprávy