Svěrák online: Bojím se prázdna po premiéře

Irena Hejdová Irena Hejdová
15. 3. 2007 12:08
Online - Týden v kinech mají za sebou Vratné lahve, nový film Jana Svěráka. Oscarový režisér odpovídal více než hodinu na otázky čtenářů Aktuálně.cz.
Foto: Ondřej Besperát

Jan Svěrák zvolil pro online rozhovor svou pražskou kancelář. Seděl za starým dřevěným stolem v přízemí vily na Praze 4. Sem tam usrkl silného kafe. Na stěnách visí anglické verze plakátů k jeho filmům a fotografie - černobílá z natáčení filmu Ropáci nebo ta, na níž stojí s otcem Zdeňkem před obchodem Father&Son v New Yorku.

Infobox

"Přelomový okamžik je první klapka. Do té doby je to vše jen sen a plán, ale pak už to začne doopravdy. Pár měsíců před premiérou, když je film sestříhán a dokončuje se zvuk, začínám přemýšlet, co dál, a když nevím, bojím se toho prázdna, které přijde po premiéře," prozradil Jan Svěrák, jak prožívá období natáčení i to bezprostředně následujicí.

"Mám teď v plánu dva projekty, tak uvidíme, jestli alespoň jeden z nich vyjde - ale každopádně není prázdno a hrůza z něj," doplnil.

Foto: Ondřej Besperát

Vratné lahve se už po prvním víkendu staly rekordmanem českých kin. Přišlo se na něj podívat už 107 362 diváků, čímž Svěrákův film překonal i první dny promítání Menzelovy adaptace Hrabalova románu Obsluhoval jsem anglického krále, na který se o prvním víkendu přišlo podívat 103 364 lidí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy