Šifra mistra Leonarda 2? Už píší scénář

gra
27. 11. 2006 13:00
Los Angeles - Scénárista Akiva Goldsman začal pracovat na scénáři, který by měl opět vdechnout život Robertu Langdonovi.

Podle informací serveru Hollywood.com už vzniká scénář. Jeho autor, Akiva Goldsman, který v minulosti převedl knihu Dana Browna Šifra mistra Leonarda do filmové podoby, měl dostat za pokračování 3,8 milionu dolarů.

Scenárista poznamenal, že pokračování nebude zcela originálním příběhem, ale že bude spíše založen na knize Andělé a démoni, která Šifře předcházela. Vzniknout by tak měl tzv. sequel, diváci budou sledovat příběh, který volně naváže na děj Šifry mistra Leonarda.

Jestli se v chystaném snímku opět v roli Roberta Langdona objeví Tom Hanks, popřípadě kdo by měl film režírovat, je ještě předčasné spekulovat, celý projekt je zatím jen ve fázi příprav.

Šifra mistra Leonarda
Šifra mistra Leonarda | Foto: Falcon

Román Šifra mistra Leonarda, který si ve světě koupilo už přes 46 milionů čtenářů, tvrdí, že Ježíš byl ženatý s Máří Magdalenou a že jejich potomci stále žijí.

Další dějovou linkou je pak konspirativní snaha katolické církve a zejména členů Opus Dei udržet tato údajná fakta v tajnosti, a to za každou cenu, tedy i zločinu.

V souvislosti s tímto románem musel autor čelit obvinění z plagiátorství, které proti němu vznesli Michael Baigent a Richard Leigh, dva ze tří autorů knihy Svatá krev a svatý grál z roku 1982, ve které se zabývají teoriemi, že Ježíš a Máří Magdaléna byli manželé, měli dítě a jejich potomci dodnes žijí. Britský Nejvyšší soud jejich žalobu zamítl.

Díky své kontroverzi se film i kniha staly terčem kritiky, a to jednak mezi samotnými historiky, ale i členy různých církví. Například v Bělorusku, v indickém státě Nagaland či v Manile na Filipínách byl film stažen z kin.

V současné době vychází Šifra mistra Leonarda na DVD.

 

 

Právě se děje

Další zprávy