Russel Crowe bude režisérem. Na surfu

jps, Variety
29. 3. 2007 12:00
Los Angeles Asi nejznámější novozélandský herec se pustí do svého režijního debutu. Zmapuje začátky surfařské mánie v Austrálii.
Foto: Aktuálně.cz

Crowe se nechal inspirovat dokumentem Bra Boys, který vypráví o trojici bratrů, kteří položili základy zprvu unergroundovému surfařskému hnutí v chudém předměstí Maroubra.

Dokument, kterým Crowe coby komentátor prováděl, se zaobíral nejen sportovními výkony Sunnyho, Kybyho a Jaie Abbertonů, ale i jejich pohnutými osudy.

Snímek bude produkovat Brian Grazer, který s Crowem produkoval  úspěšné drama Čistá duše, scénář přislíbil Stuart Beattie, který napsal scénář k thrilleru Collateral a mimo jiné pracoval ve týmu připravující druhý a třetí díl Pirátů z Karibiku.

Russel Crowe se členy původních Bra Boys, australského surfařského gangu, o jehož počátcích bude Crowe připravovat svůj celovečerní režijní debut
Russel Crowe se členy původních Bra Boys, australského surfařského gangu, o jehož počátcích bude Crowe připravovat svůj celovečerní režijní debut | Foto: www.smh.com.au

Pro známého novozélandského bouřliváka a držitele Oscara za výkon v Gladiátorovi to bude znamenat celovečerní režijní debut. Nicméně má již na kontě dva krátké dvacetiminutové dokumenty.

Zatím není jasné obsazení snímku; není vyloučeno, že se Crowe postaví nejen za kameru, ale také si zahraje některou z vedlejších rolí.

Ještě letos se Russell Crowe objeví v kinech v novém snímku Ridleyho Scotta American Gangster. Po boku Denzela Washingtona si zahraje detektiva Richieho Robertse, který jde po stopě heroinového krále sedmdesátých let Franka Lucase.

 

Právě se děje

Další zprávy