Rozhovor s Carrie Bradshawovou? Za 2000 dolarů

Irena Hejdová Irena Hejdová
15. 2. 2008 9:00
Sex ve městě jde do kin, v televizi už má následovníky

Praha  - Všechny fashion victims si už teď zapisují tohle datum zlatým písmem do svých růžových zápisníčků, které poté utopí v taškách Louis Vuitton. Do světových kin na konci května vstoupí celovečerní Sex ve městě, česká premiéra je plánována na 5. června.

Seriál Sex ve městě se v USA na HBO vysílal od roku 1998 do roku 2004, celkem šest sezón. Masivní obliby se dočkal po celém světě včetně Česka, především mezi divačkami naladěnými podobně jeho hlavní hrdinky na témata single života před třicítkou i po ní.

Divačky se stejně nadšeně jako hrdinky stávaly oběťmi módy a obchody lodičkáře Manola Blahnika braly útokem.

Čtveřice manhattanských slečinek - novinářka Carrie, drsňačka Samantha, romantička Charlotte a právnička Miranda - s věkovým rozmezím 30 až 40 let prožívá milostné, sexuální i profesní problémy, které jim o všem nebrání v tom hlavním: být chic a prudce elegantní za všech okolností.

Sex ve městě
Sex ve městě | Foto: Reuters

Štáb filmu přesně dávkuje informace a zvyšuje napětí před premiérou: tu přinesl drby ze zákulisí o napjatých vztazích mezi herečkami, tu vypustil fotografii Carrie ve svatebních šatech.

A vyvolal tak celosvětovou mánii, zda si Carrie vezme svého pana Božského, nebo je to jen sen. Stejně zapůsobila i fotografie Charlotte s obřím těhotenským břichem.

Distribuční firma Warner Bros i studio New Line Cinema ví, že má v rukách trumf. O tom svědčí nabídka na rozhovory, která tento týden dorazila i do emailových schránek českých novinářů.

Za každý rozhovor si New Line Cinema účtuje okolo 2000 dolarů. Nutnost zaplatit za promo rozhovory je poněkud překvapivá. Ale ani móda přece není zadarmo.

"I pro nás je tato forma junketu novinkou, s placením za rozhovory jsme se doposud nesetkali - věříme, ze je to pouze v případě takto exkluzivního filmu," píše Pavla Havelková z českého Warner Bros.

Sex ve městě
Sex ve městě | Foto: Reuters

Rozhovory budou na konci února v  newyorském hotelu Ritz Carlton, účast přislíbily všechny čtyři herečky - Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis a Cynthia Nixon. Ale také kostýmní výtvarnice Patricia Field, která stojí za modními kruhy vysoce hodnocenou výpravou.

Půlhodinové rozhovory u kulatých stolů s čtveřicí protagonistek přijdou redakce na 2000 dolarů. Individuální rozhovory zatím New Line Cinema není schopna přislíbit, pokud na ně herečky kývnou, vyjde každý na 2500 dolarů.

Výtvarnice vyjde přece jen levněji: za kulatý stůl každý novinář zaplatí 450 dolarů, za individuální rozhovor 500.

K tomu si mateřské redakce mohou připočítat ještě 425 dolarů za jednu noc v Ritzu Carlton. Účast na setkání hereček s tiskem podle instrukcí vylučuje fotografování i žádosti o autogramy, televizní štáby jsou bez šance.

Premiéra je plánována pochopitelně v domovském New Yorku, bude jí předcházet ještě mezinárodní tisková konference na začátku května.

O nástupnictví seriálu se už mezitím bijí nové pořady, které by rády získaly srdce osiřelých fanynek. Nejvíc se v této souvislosti mluví o seriálech Kašmírová mafie z televize ABC a Džungle rtěnek od konkurenční NBC.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy