Playboye Etzlera vyhodili kvůli milence

Jitka Gráfová
20. 7. 2006 15:00
Praha - Manželé Vilma Cibulková a Miroslav Etzler se spolu objeví v novém filmu. Režisér Viktor Polesný je obsadil do dvoudílného televizního snímku Boží pole s.r.o. Uvnitř: GALERIE
Foto: Česká televize

Není to poprvé, kdy Viktor Polesný s tímto párem pracuje; v minulosti už společně vytvořili představení o 11. září Trůn milosrdenství v Divadle Ungelt.

Nyní je hlavním protagonistou čtyřicetiletý špičkový pilot Tony Mareš v podání Etzlera, který považuje výměnu partnerek za pravidelnou součást životosprávy. Předpokládá, že bude pozván na kapitánské zkoušky a povýší. Předvolán k letovému viceprezidentovi opravdu je, ale kvůli okamžité výpovědi.

Příčinou je ředitelova uražená ješitnost a hlavně msta ze strany ředitelovy manželky, stárnoucí letušky Marty alias Vilmy Cibulkové, kterou Tony opustil kvůli jiné mladší milence.

Při splachování hořkosti se Mareš setká s dávným kamarádem Jardou Kašákem (Jiří Schmitzer), který v pošumavské vísce pracuje na miniaturním letišti na Božích polích a shání společníka, který by firmě pomohl přežít. A Tony nabídku přijme.

Foto: Česká televize

Okamžitě má konflikt s nekompromisní místní dopravní policistkou zvanou Brutální Maruška (Zuzana Norisová) a navíc musí pomáhat Jardovi s nízkým sebevědomím a s tím spojenými pijáckými maratony.

Firma Boží pole s.r.o se jak takž protlouká, bohužel místní podnikatelé si místo letiště přejí golfové hřiště. Jeden z nich u Tonyho předplatí pilotní kurz pro syna Romana, jenže Tony má podezření, že mladík plave v drogách...

Foto: Česká televize

Snímek vznikl podle scénáře Karla Čabrádka a režisér Polesný si znovu pozval dvorního kameramana Josefa Špeldu.  V dalších rolích leteckého příběhu diváci uvidí Viléma Udatného, Davida Suchařípu, Janu Janěkovou, Kamilu Špráchalovou, Danicu Jurčovou, Anetu Krejčíkovou či Petra Dohnala.

"Film se točil v Praze na Ruzyni a hlavně v Strunkovicích nad Blanicí nedaleko Prachatic," uvedla Bohuslava Holubová z České televize.

První díl nese název Něco je ve vzduchu, druhý pak Bouřkové mraky. Na obrazovkách České televize by se měly objevit v průběhu příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy