Foto: Památkáři Clooney a Damon si v Berlíně užili svou show

Hvězdní Památkáři George Clooneyho.
Osmaosmdesátiletý Harry Ettlinger byl za druhé světové války příslušníkem jednotky zvané The Monuments Men (Památkáři). A právě o této jednotce vypráví Clooneyho snímek. Američtí vojáci měli za úkol najít a zabavit nejcennější umělecká díla, která ukradli nacisté.
Harry Ettlinger se spisovatelem a obchodníkem Robertem Morsem Edselem, který příběh jednotky zpracoval knižně. Jeho text film adaptuje.
George Clooney se na Berlinale představuje jako režisér podruhé. Poprvé byl na Berlinale v roce 2003 s thrillerem Milujte svého zabijáka.
Jednoho z členů zvláštní jednotky složené z ředitelů muzeí, kunsthistoriků a kurátorů hraje Bill Murray. Jeho role v Památkářích je o něco větší než v již promítaném Grandhotelu Budapešť.
Foto: Reuters
9. 2. 2014 12:59
Snímek George Clooneyho Památkáři na Berlinale oslnil záplavou hollywoodských hvězd. Na premiéru se přišel podívat i člen jednotky The Monuments Men Harry Ettlinger.

Fotogalerie - Snímek Památkáři režiséra a herce George Clooneyho vypráví o skupině specialistů, která pátrá za druhé světové války po památkách uloupených nacisty. Podobně jako Wes Anderson i Clooney má okolo sebe v Památkářích ansámbl vynikajících herců ze všech koutů planety: Matta Damona, Cate Blanchett a samotného režiséra na plátně doplňuje třeba Jean Dujardin, hvězda oscarového retra Umělec, ale také Bill Murray, který se už v Berlíně ukázal i ve filmu Wese Andersona Grandhotel Budapešť.

 

Právě se děje

Další zprávy