Oldřich Kaiser líbá jako Bůh. Pod dohledem Poledňákové

Jitka Gráfová
20. 2. 2008 16:20
Do kin by se měl film dostat v únoru příštího roku
Foto: Produkce filmu

Praha - Autorka komedie století S tebou mě baví svět a rodinných hitů  Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny se zaměřila na střední generaci. Podle vlastního scénáře točí komedii Líbáš jako Bůh.

Rozpočet vyšší než třicet milionů korun zaplatí distribuční společnost Falcon. Pro ni je to po spolupráci na filmech Rok ďábla (2002) a Horem pádem (2004) první samostatná produkce.

Hlavní postavou příběhu je Helena Altmanová, profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu ve středních letech.

Řeší nejen  situace se studenty, ale soužití v jednom bytě  s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželství syna Adama  i pozdní vztahy babičky Alžběty.

Pak se ale seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. "Začíná bouřlivý příběh vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah plánovitě či neplánovaně jak partneři, tak další členové rodiny," říká o filmu mluvčí Uljana Donátová.

Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser | Foto: l

Sama Poledňáková příběh svého snímku charakterizuje jako karamboly lásky v každém věku. Helenu hraje slovenská divadelní herečka Kamila Magálová, lékaře ztvární Oldřich Kaiser.

Jako Helenin bývalý manžel se představí Jiří Bartoška, ovdovělou sestru hraje Nela Boudová a syna Roman Vojtek; v dalších rolích uvidí diváci Marthu Issovou, Evu Holubovou a další.

O náměty prý podle scenáristky a režisérky Marie Poledňákové není nouze. "Leží na ulici, stačí se shýbnout. Já už jsem si plánovala jen užívání života. Neměla jsem zájem chodit po ulici, natož se shýbat. Jenže pak tam leželo něco, čemu neodoláte," říká o projektu. 

Ve scénáři se obtiskly její zážitky, příběhy přátel, kamarádů i dětí a dokonce i situace, jejichž tvůrcem je její vnuk. 

Hudbu složil Petr Malásek, za kameru se postavil Martin Duba. Natáčení potrvá do května a do kin by se měl snímek dostat v únoru příštího roku.

 

Právě se děje

Další zprávy