Nový Terminator: Arnold je ztuhlý, fanoušky ale uspokojí

mad
2. 7. 2015 7:30
Zahraniční recenzenti Terminatora Genisys nechválí. Herci jsou spíš průměrní a na původní filmy Jamese Camerona podle nich snímek nestačí. Do českých kin film dorazí 9. července.
Arnold je zpět.
Arnold je zpět. | Foto: Paramount Pictures

Praha – První zahraniční ohlasy na akční sci-fi Terminator Genisys nejsou příliš optimistické. Další díl z terminátorské série režíroval Alan Taylor a jako kyborg T-800 se vrací Arnold Schwarzenegger, který si postavu poprvé zahrál v roce 1984.

Na agregátoru recenzí Metacritic má snímek zatím pouze 39 bodů ze sta. Recenzent Rodrigo Perez z The Playlist udělil filmu známku C a napsal: "Co se akce týká, nikdo nevyhraje žádné ceny a je dosti nepochopitelné, proč nezajímavý Jai Courtney nadále dostává hlavní mužské role. Emilia Clarke je mnohem méně toporná a coby nová Sarah Connor odvádí přesvědčivý výkon, i když je trochu prťavější, než by se k postavě hodilo."

Todd McCarthy z The Hollywood Reporter ohodnotil novinku s Arnoldem Schwarzeneggerem pouze 30 procenty. Oceňuje, že film v něčem připomene Cameronovy Terminátory. Ovšem scény odehrávající se v minulosti jsou bez nápadu a zápletky se mechanicky opakují. Arnold je podle něj už starý a fyzicky ztuhlý. "Je však pořád do určité míry působivý a zábavný, ale nemůže už dominovat způsobem, jakým to dokázal před 30 lety."

Recenzent A. A. Dowd z A. V. Club, který filmu dal pozitivní hodnocení B-, pak tvrdí, že se film sice nevyrovná původním Terminátorům, neboť Taylor postrádá Cameronův talent, ale Genisys podle něj zabaví. "Je to prázdná služba fanouškům, perfektně koukatelná kopie, která divákům nedává pokyny, aby cítili cokoli kromě lásky pro starší filmy, které snímek připomíná."

Britský deník The Guardian ohodnotil nového Terminátora dvěma body z pěti a dodal, že zatímco předchozí díl nudil, Genisys je smutná podívaná. 

Snímek dorazí do českých kin 9. července

Podívejte se na první trailer k filmu Terminátor: Genisys.
 

Právě se děje

Další zprávy