Nemo se teď bude hledat i v muzikálu

hej
22. 10. 2006 0:00
New York - Animovaný hit Hledá se Nemo v roce 2003 ovládl světová kina. Teď bude Marlin pátrat po svém rybím synovi na jevišti za zpěvu písní.

Podvodní dobrodružství rebelské rybky společnost Disney převádí podle svých slov do "krátkého muzikálu broadwayského kalibru".  Zatímco jedenáctý nejúspěšnější snímek všech dob, který vydělal 865 milionů dolarů, měl přes sto minut, divadelní verze bude trvat jen půl hodiny.

Hlavní hrdiny Nema - Marlina a Dory - ztvární loutky, které povedou živí herci. Zkoušky začnou v listopadu, premiéra je plánována na leden 2007 v Divadle v divočině pro 1500 diváků, jež se nachází v Disneyho zábavním parku v americkém Orlandu.

Vedení Disney Creative Entertainment už shlédlo oba hlavní rybí protagonisty a vyslechlo dvě písně z muzikálu. S animovaným pozadím, světly, zvukem a speciálními efekty se prý divadlo přemění v magický podvodní svět obydlený loutkami a tanečníky. Budou tu stepující ryby, marionety jezdící na bicyklech i punkové vystoupení velkého bílého žraloka Bruce.

Produkce připomíná, že Disney poprvé vytvořil muzikál z původně nemuzikálového animovaného filmu, a vybrala pro adaptaci známá jména z divadelního světa. Muzikál bude režírovat Peter Brosius, umělecký ředitel Dětské divadelní společnosti z Minneapolis.

Písně zkomponovali Kristen Anderson-Lopezová and Robert Lopez, autoři muzikálu Avenue Q oceněného žánrovou cenou Tony. Loutky pro představení připravuje Michael Curry, mimo jiné spolutvůrce figurín pro broadwayský hit Lví král.

 

Právě se děje

Další zprávy