Na svátek práce jdou máničky do kina zdarma

Irena Hejdová Irena Hejdová
30. 4. 2007 9:30
A bude hůř: Kdo máš dlouhý vlas, přijď teď mezi nás!

Praha - Film A bude hůř o o skupince severočeských mániček boduje u diváků navzdory netradičnímu způsobu distribuce, nulové reklamní kampani a třem filmovým kopiím.

Speciální akci teď pro zájemce o film připravili jeho tvůrci. Stačí mít dlouhé vlasy a vstup na Svátek práce mají diváci do kina zaručen zdarma.

Adaptace románu Jana Pelce se natáčela se přímo v Mostě, se sestavou autentických neherců a méně známých tváří.

Režisér Petr Nikolaev a producent Čestmír Kopecký se film následně rozhodli uvádět mimo tradiční distribuční síť. Film tak je k vidění převážně mimo kina - aktuálně v multikulturním centru La Fabrika v pražských Holešovicích.

...a bude hůř - Olin
...a bude hůř - Olin | Foto: Produkce filmu

Projekce mají navíc stylovou atmosféru: prostor bývalé továrny se změnil v normalizační nálevnu se socialistickými plakáty na stěnách, voskovanými ubrusy a prošlapaným jekorem.

Film se tu původně měl promítat do 26. dubna. "Ve středu jsme přivítali tisícího diváka a třetí den vracíme lidi ode dveří," vysvětluje Richard Balous z La Fabriky, proč se rozhodli prodloužit pro velký zájem promítání až do 3. května.

V úterý 1. května se navíc návštěvníci filmu můžou těšit na speciální akci. "Svátek práce - 1. máj hodláme věnovat všem máničkám současným i totalitním," slibuje Balous. Stačí, když se zájemci o film prokáží dostatečně dlouhým vlasem nebo dobovou fotografií. Příslušnost k máničkám zaručí vstup do sálu zdarma; hostem onoho večera bude podobně obrostlý písničkář Jaroslav Hutka.

A bude hůř se na objednávku promítá i v několika mimopražských hospodách a rockových klubech. Podle tvůrců filmu tři týmy s 16mm projektory stěží stíhají uspokojovat poptávku. S úspěchem byl snímek uveden na letošním festivalu Berlinale v alternativní sekci Forum.

Více o filmu a projekcích najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy