Michael Douglas má rakovinu, ale lékaři jsou optimisty

Michal Štůsek Michal Štůsek
17. 8. 2010 15:13
Diagnostikovali mu nádor v krku; čeká ho osmitýdenní terapie

Los Angeles - Několik týdnů před očekávanou distribuční premiérou filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí oznámil herec a producent Michael Douglas, že mu lékaři odhalili v krku nádor.

Douglasův mluvčí zároveň ale odmítl sdělit, o jaký typ rakoviny jde a kdy byla rozpoznána. Podle magazínu People je již pro herce naplánována osmitýdenní léčba ozařováním a chemoterapií.

Lékaři počítají s tím, že se pětašedesátiletý Douglas plně zotaví. "Jsem velmi optimistický," prohlásil sám herec v krátkém rozhovoru pro People.

V pokračování slavného filmu Wall Street (1987) Douglas opět ztvárnil finančního magnáta Gordona Gekka. Ten se po osmi letech strávených ve vězení vrací na svobodu a snaží se vypořádat se svojí minulostí.

Foto: Aktuálně.cz

Michael Douglas, syn legendárního herce Kirka Douglase, je od roku 2000 ženatý s welšskou herečkou Catherinou Zeta-Jonesovou, se kterou má dvě děti.

Za svoji úspěšnou kariéru zatím vyhrál dva Oscary, tří Zlaté globy, prestižní divadelní cenu Tony a mnoho dalších ocenění.

Hrál například ve filmech Hail, Hero! (1969), Čínský syndrom (1979), Základní instinkt (1992), Americký prezident (1995), Skvělí chlapi (2000) či Strážce (2006).

K jeho neznámějším a nejúspěšnějším producentským dílům patří film Přelet nad kukaččím hnízdem od Miloše Formana.

 

Právě se děje

Další zprávy