Lindsay Lohanová bude sektářskou vražedkyní

Kamil Fila Kamil Fila
1. 4. 2008 17:00
Chystá se film o Charlesi Masonovi a jeho kultu

Los Angeles - Jednadvacetiletá Lindsay Lohanová se poslední dobou z dětské a pubertální hvězdy přehrává do podoby druhé Paris Hiltonové - profesionální celebrity známé především tím, že se opíjí, šňupe kokain a nenosí spodní prádlo.

V roce 1998 se Lohanová proslavila dvojrolí v roztomilém dětském filmu Past na rodiče, o pár let později se prosadila jako ideální prototyp hubaté a pihaté teenagerské rebelky v poměrně inteligentních komediích Mezi námi děvčaty (2003) a Protivný sprostý holky (2004) i méně inteligentním kusu Zpověď královny střední školy (2004).

Status komerční hvězdy stvrdila disneyovským remakem rodinné komedie Můj auťák Brouk z roku 2005 - kde jí bylo "digitálně umravněno" přerostlé poprsí.

Charles Manson
Charles Manson | Foto: Aktuálně.cz

V té době už totiž Lohanová měla pověst problémové herečky, která tráví méně času přípravou na roli a více času na večírcích.

Přesto byla v několika posledních letech obsazena do umělecky ambiciózních filmů jako Zítra nehrajeme! Roberta Altmana, Atentát v Ambasadoru Emilia Esteveze a Zavraždění Johna Lennona od J. P. Schaefera. Svůj díl na tom sehrává právě její vzhled "zkažené dívky ze 70. let".

Pád přišel loni se směšně špatným psychothrillerem Vím, kdo mě zabil, který naprosto propadl v kinech a posbíral několik Zlatých malin za nejhorší film roku.

Čtěte více: Antioscary vysbírali Murphy a Lohanová

Nejnovější zprávy okolo osoby Lohanové pocházející od periodika E! News vyvolávají smíšené pocity. Producent Brad Wyman chystá s Lohanovou v hlavní roli film o rituálních vraždách proslulého Charlesa Mansona a jeho gangu na sklonku 60. let prozatímně nazvaný Manson Girl.

Zitra nehrajeme!
Zitra nehrajeme! | Foto: Berlinale

Příběh by měl být vyprávěn z perspektivy jedné z mansonových fanatických následovnic Nancy Pitmanové, která v šestnácti opustila dům bohatých rodičů, přidala se k satanistickému kultu; teď je jí třiasedmdesát a sedí ve vězení za vraždu prvního stupně, sám Manson byl odsouzen na doživotí.

Snímek se bude zabývat nejen mediálně proslulou vraždou herečky Sharon Tateové, jež byla v době smrti těhotná s režisérem Romanem Polanskim, ale hlavně sporným podílem Pitmanové na hrůzném činu.

Dosavadní portfolio filmů producenta Brada Wymana nedávají nejmenší šanci rozpoznat, jakým směrem se připravované natáčení vydá.

Začínal snímky jako byly lechtivé Bikinové komando (1993), horor Stahovač kůže (1995) či comics s Pamelou Andersenovou Barb Wire (1996), pokračoval uměleckým nezávislým filmem Love and Sex (2000) a jeho dosavadním vrcholem byla produkce snímku Monstrum o první ženské masové vražedkyni Aileen Wuornosové, za jejíž ztvárnění získala Charlize Theronová Oscara.

Lindsay Lohan a Paris Hilton
Lindsay Lohan a Paris Hilton | Foto: Aktuálně.cz

Poslední Wymanovy filmy se však opět pohybují v oblasti lascivnosti a senzacechtivosti. Snuff-Movie (2005) je o filmech zachycujících skutečné vraždy a Homo Erectus (2007) je komedie z pravěku o nadržených jeskyních lidech.

Lohanovou si Wyman do filmu o satanistických vraždách vybral údajně na základě rozhovoru pro magazín Elle z roku 2006, kde prohlásila: "Ano, mám v sobě temnou stránku. Dívala jsem se kdysi všechny filmy o Charlesi Masonovi."

Její otec je ovšem zásadně proti, aby se účastnila rekonstrukce jedné z ikonických událostí moderní Ameriky; už ji v médiích vyzval, aby se raději vrátila k rodinným snímkům, které jí pomohou napravit pověst.

 

Právě se děje

Další zprávy