Kulínský prodal práva na svůj příběh Američanům

Kultura ČTK Kultura, ČTK, Red Kul
10. 4. 2009 14:37
Nejraději by si zahrál hlavní roli
Bohumil Kulínský odchází od soudu v Hradci Králové
Bohumil Kulínský odchází od soudu v Hradci Králové | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Bývalý sbormistr pěveckého souboru Bambini di Praga Bohumil Kulínský prý ještě před nástupem do vězení prodal svůj životní příběh americkým filmařům. Uvedl to v rozhovoru pro časopis Týden.

Kulínský v pondělí nastoupil do pankrácké věznice, kde si odpyká trest za pohlavní zneužívání nezletilých sboristek. Soud ho poslal do vězení na 5,5 roku.

"Ano, už jsem podepsal smlouvu s Američany. Scénář jsem ještě neviděl, prý ho právě teď píšou," řekl bývalý sbormistr.

Kdo obsadí hlavní roli nově vznikajícího filmu zatím není jasné. "Nejraději bych si to zahrál sám. To by se mi strašně líbilo. Dal jsem si aspoň podmínku, že se na filmu budu moci podílet alespoň jako pomocník kameramana," dodal Kulínský.

Anna Škráblíková
Anna Škráblíková | Foto: Ondřej Besperát
Čtěte také:
Kulínský nastoupil za mříže. Chce tam zpívat
Nový trest pro Kulínského: Pět a půl roku vězení

Na to, že by mu film mohl pomoci zvednout popularitu a lidé jej "vezmou na milost", Kulínský prý nemyslí. "Populární jsem už dost. Dokonce se o mně vyprávějí vtipy," řekl bývalý sbormistr.

Ani jedna z českých produkčních firem, které oslovila v reakci na zprávu česká média, nicméně o chystaném filmu nic neví; včetně tech, které často spolupracují se zahraničními štáby.

Sbormistr se podle soudu provinil tím, že na zájezdech a soustředěních sboru osahával své mladé svěřenkyně na intimních partiích, přičemž s šesti z nich také souložil. Osmi z jeho 19 obětí nebylo v době zneužití 15 let. Kulínský svou vinu vždy popíral.

Krajský soud v Hradci Králové sbormistrovi původně uložil tříletou podmínku, pražský vrchní soud to však letos v lednu označil za "závažné pochybení", trest zpřísnil a Kulínského poslal do věznice s dozorem. Odsouzený také nesmí deset let pracovat s mládeží.

Elitní pěvecký sbor Bambini di Praga založili v roce 1973 Kulínského rodiče Blanka a Bohumil. Těleso navázalo na poválečná Kulínčata - Dětský pěvecký sbor Československého rozhlasu. Kulínský junior, který vystudoval dirigování na brněnské JAMU, se ujal hlavního oddělení souboru už ve svých 18 letech.

 

Právě se děje

Další zprávy