Kostková jde do plavek, Vaculík na okna

11. 6. 2006 10:00
Praha - Tereza Kostková, Lukáš Vaculík a Václav Rašilov si užívají vodácké radovánky. ČT natáčí seriál Proč bychom se netěšili. Uvnitř: FOTOGALERIE
Tereza Kostková na natáčení filmu
Tereza Kostková na natáčení filmu | Foto: Česká televize

Vzniká podle knih Zdeňka Šmída Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii, která poprvé vyšla v roce 1979, a Proč bychom se netěšili aneb Jak se držet nad vodou.

"Můžete se těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů," slibují tvůrci.

Partě vodáků dominuje Keny (Václav Rašilov), který figuruje jako vypravěč celého příběhu - podle autorů se "rád seznamuje s lidmi, je to superaktivní sympaťák". Po jeho boku si dále zahrají Tereza Kostková, Markéta Štechová, Radek Zima, Lukáš Vaculík nebo Arnošt Goldflam.

Lukáš Vaculík na natáčení filmu
Lukáš Vaculík na natáčení filmu | Foto: Česká televize

Natáčení začalo v dubnu a nyní je v plném proudu. "V Ostravě a pod Beskydami jsme měli rozmanité počasí, ale většinou se to zvládlo bez komplikací. Věřme, že dobře dopadne i vodácké natáčení na Lužnici," uvedla pro deník Aktuálně.cz Jolanda Pilařová z ostravského studia České televize. 

V jižních Čechách se bude natáčet do začátku října. Pak budou dotáčky v Praze, na podzim se štáb na týden přesune na Slovensko. "Teď nám počasí moc nepřeje, prší a je docela velká zima. Navíc je Lužnice trochu rozvodněná. Naštěstí točíme scény na tábořišti," popisuje dramaturg Martin Novosad.

Natáčení filmu Proč bychom se netěšili
Natáčení filmu Proč bychom se netěšili | Foto: Česká televize

Natáčení bude pokračovat ještě příští rok v dubnu nebo květnu. Na televizní obrazovky by se měl seriál dostal  až v roce 2008. Snímek režíruje Petr Nikolajev, který v roce 1997 debutoval úspěšnou adaptací literárního bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa.

Natočil také příběh o lásce ve zdech komunistického kriminálu v 50. letech minulého století nazvaný Kousek nebe. Pro Českou televize režíruje i seriál detektivek ze současnosti Eden. Za kameru se postavil Martin Duba, scénář napsal Miroslav Adamec.

 

Právě se děje

Další zprávy