Kidmanová hájí v Kosovu práva žen

kul
15. 10. 2006 15:30
Priština - Nicole Kidmanová, jedna z nejžádanějších hereček světa, si vyzkoušela novou roli velvyslankyně OSN.
Foto: Reuters

V sobotu zahájila v kosovském hlavním městě Priština svoji dvoudenní cestu, která má za úkol nejen přiblížit světu válkou zničenou zemi, ale upozornit i na nerovné příležitosti mezi pohlavími.

Kidmanová, která do Kosova přiletěla hned z filmového festivalu v Římě (představila tam nový snímek Fur) se chce seznámit s několika projekty, které dávají ženám možnost zapojit se zpátky do společnosti.

"Jsem tady jako velvyslanec dobré vůle, abych se dozvěděla, jak je v této rozhodující době možné pomoc vaší zemi. Chci se seznámit se zdejšími lidmi, vyslechnout jejich příběhy a sama se něco dozvědět... Doufám, že budu tím hlasem, který potřebujete slyšet," řekla Kidmanová na tiskové konferenci.

Foto: Reuters

Herečka už na uvítací party stačila pozdravit Joachima Rueckera, šéfa mise OSN v Kosovu, stejně jako desítky místních předáků a diplomatů. Při procházce městem se pak setkala s obyčejnými lidmi. 

Nicol Kidmanová byla ambasadorkou dobré vůle jmenována letos v lednu a cesta do Kosova je její první pod hlavičkou OSN.  Dnes by měla odjet na jihozápad země, který byl v letech 1998-1999 nejvíce postižen válkou.

 

Právě se děje

Další zprávy