Keira Knightley se pokusí nahradit Audrey Hepburn

Irena Hejdová Irena Hejdová
9. 6. 2008 15:45
Legendární My Fair Lady se dočká čerstvé verze
Foto: Filmový festival v Benátkách - Keira Knightley

Los Angeles - Podle deníku Variety už brzy znovu na plátně ožije nevycválaná květinářka Líza Doolitle, jíž se ke slušnému vychování a nóbl móresům snaží kvůli sázce dovést profesor Higgins. Tentokrát ji ale neztvární Audrey Hepburn, nýbrž Keira Kinghtley.

Součástí připravovaného filmu My Fair Lady budou oproti starší verzi některé prvky z původní hry Pygmalion George Bernarda Shawa, která dala nejprve v roce 1956 vzniknout pódiovému muzikálu s libretem a texty Alana Jay Lernera a hudbou Fredericka Loewa.

Hrála v něm Julie Andrewsová a Rex Harrison - ten Higginse ztvárnil i v pozdějším filmu po boku Audrey Hepburnové. Slavný film vznikl v roce 1964, vzápětí vyhrál osm Oscarů včetně sošek pro nejlepší film, nejlepšího herce a nejlepšího režiséra. V roce 2006 byl vyhlášen šestým nejúspěšnějším muzikálem historie.

Daniel Day-Lewis ve filmu Až na krev
Daniel Day-Lewis ve filmu Až na krev | Foto: Aktuálně.cz

O účasti Keiry Knightley v projektu se čile jedná, studio nicméně odmítlo  informaci deníku Variety potvrdit. Podle britského deníku Telegraph ale už britská hvězdička podepsala smlouvu a právě prochází pěveckou průpravou.

Pro filmové fanoušky to jistě bude vítaná příležitost k debatám, jestli role potvrdí její talent, nebo - podle odpůrců - jen potvrdí status usměvavého věšáku na honosné róby.

Téměř jistý už je podle Telegraphu i její partner. Profesora Higginse by měl ztvárnit Daniel Day-Lewis. Pokud tedy nedá přednost účinkování po boku Nicole Kidmanové ve filmové verzi muzikálu Nine.

Knightley se v poslední době objevila ve snímcích Pýcha a předsudek, Piráti z Karibiku či Pokání, které jí vyneslo oscarovou nominaci. Daniel Day-Lewis je čerstvým držitelem Oscara za skvostné ztvárnění naftařského magnáta ze snímku Až na krev, druhou sošku má doma za film Moje levá noha.

My Fair Lady
My Fair Lady | Foto: Aktuálně.cz

Remake by se na rozdíl od původního filmu, který vznikl kompletně v hollywoodských ateliérech, měl natáčet přímo v Londýně, kdykoliv to jen bude možné.

"Naše verze uchová kouzlo muzikálu, přitom postavy i Londýn roku 1912 oživí v mnohem věrohodnější a úžasnější podobě," slibuje Doug Belgrad z Columbia Pictures.

Jedním z producentů je Duncan Kenworthy, který natočil filmy Láska nebeská, Čtyři svatby a jeden pohřeb či Notting Hill.
Na projektu se podílí spolu s Cameronem Mackintoshem, producentem řady úspěšných muzikálu z West Endu i Broadwaye včetně Cats, Bídníci či Fantom opery. Ten už stojí i za dvěma novějšími adaptacemi muzikálu pro muzikálová prkna;  první vznikla v roce 1979, druhá v roce 2001.

O režisérovi zatím nebylo rozhodnuto, podle Telegraphu by ale Kenworthy rád získal Stevena Spielberga, Martina Scorseseho či Rogera Michella - režiséra zmíněného "londýnského" Notting Hillu.

 

Právě se děje

Další zprávy