Karvinsko bude mít nový filmový klub

RiK, ČTK
9. 11. 2005 15:19
0strava - Filmem režiséra Emira Kusturici Arizona Dream zahájí ve čtvrtek v Bohumíně na Karvinsku své působení nový filmový klub pro náročného diváka nazvaný Kloub.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Od ostatních filmových klubů v regionu by se bohumínský chtěl odlišit tím, že vzhledem k poloze města u hranic bude vždy jednou v měsíci promítat polský film, řekla dnes organizátorka filmového klubu Kamila Smigová. 

"Založit filmový klub nás napadlo už v loňském roce, protože nám v klasické programové nabídce místního kina některé žánry úplně chyběly," podotkla Smigová. Dodala, že po představení budou mít diváci možnost o zhlédnutém filmu také debatovat. "Chtěli bychom do Bohumína přivést i lidi, kteří se filmem zabývají a pořádat s nimi besedy," vysvětlila Smigová.

Dodala, že do Kloubu by chtěli přilákat i Poláky z nedalekých obcí, kteří by mohli jezdit na polská filmová představení. Pro polské milovníky filmu proto Kloub chce připravit i programové katalogy v polštině. "Do budoucna bychom rádi, kdyby náš klub vyvrcholil uspořádáním filmového festivalu. Ten by se možná mohl specializovat právě na polskou kinematografii," míní Smigová.

Na první promítání filmového klubu náročného diváka Kloub mohou zájemci zavítat od 20:00 do kina K.A.R.

 

Právě se děje

Další zprávy