Josef Somr si vychodil první místo žebříčku

Irena Hejdová Irena Hejdová
12. 3. 2008 10:42
Před příchodem mamutů vládnou kinům Češi
O rodičích a dětech: jen tak mimoděk se divák naučí dělat karbenátky
O rodičích a dětech: jen tak mimoděk se divák naučí dělat karbenátky | Foto: Open Field Pictures

Praha - Za týden na česká plátna vtrhnou vtipně nepodaření mamuti z 10000 př. n. l., zatím tu vládne hezký český klid a teploučko. Na první místo žebříčku tržeb vystoupala adaptace Haklova románu O rodičích a dětech Vladimíra Michálka. Na procházku Josefa Somra s Davidem Novotným se přišlo podívat 16 tisíc diváků a utržila 2 miliony korun.

I druhé místo míří do českého pelíšku. Spadla sem Troškova pohádka Nejkrásnější hádanka. Loupežník Madlafous v podání Miroslava Táborského už oloupil o vstupné 89 tisíc diváků a ve své jeskyni plné pokladů skladuje i necelých 10 milionů od českých diváků.

Další tři místa patří opět dětem, i když spíš přičiněním zahraničních snímků. Ty drsně romantické uspokojí Let´s dance 2 na třetím místě, ty akčnější čtvrtý Jumper - a ty nejzoufalejší vezmou zavděk snímkem Asterix a Olympijské hry, kterému patří pátá pozice a s ní i celkových 215 tisíc diváků a 25 milionů korun tržeb.

Nejkrásnější hádanka
Nejkrásnější hádanka | Foto: Falcon

Na šestém místě se krčí letošní oscarový vítěz, adaptace románu Cormaca McCarthyho Tahle země není pro starý od bratří Coenů. Vidělo ji zatím 27 tisíc lidí a vydělala 3,6 milionu korun. Sedmé místo si přisvojili Lovci pokladů: Kniha tajemství.

Osmé místo patří souhrnu návštěvnosti na právě probíhajícím festivalu Jeden svět. Na filmy o problematice lidských práv sem zašlo celkem 14 tisíc diváků.

S trochu nadsázky lze za film o lidských právech považovat i Ramba na místě devátém - vypravil se přece bojovat do Barmy proti místní diktatuře. Vyneslo mu to už 4,5 milionu korun.

Českou desítku uzavírá Občan Havel, kterého už vidělo 92 tisíc Čechů a vydělal na dokument enormní sumu přes 10 milionů korun.

Na jedenácté místo vyšplhala Šteindlerova taškařice O život. V první dvacítce se drží ještě další dva české filmy - na patnáctém místě Na vlastní nebezpečí a na sedmnáctém Václav.

 

Právě se děje

Další zprávy