Johnny Depp jako Freddie Mercury? Možná

gra
3. 1. 2007 10:06
Londýn - Británie má dvě královny. Queen se právě stali nejlepší britskou kapelou, postava Freddieho Mercuryho navíc ožije ve filmu.

A podle některých zdrojů by zesnulého frontmana mohla ztvárnit hollywoodská hvězda Johnny Depp. Role rockové hvězdy by mu nemusela být cizí. Předloni v rozhovoru přiznal, že by si rád zahrál jinou legendu - mezitím zesnulého zakladatele Pink Floyd Syda Barretta. A jeho předchozí role podivínů ho pro postavu rozmarného excentrika přímo předurčují.

Na životopisném snímku se kromě produkční společnosti hollywoodského herce Roberta De Nira Tribeca Productions budou podílet všichni žijící členové skupiny - kytarista Brian May, bubeník Roger Taylor a baskytarista John Deacon.

May se nechal slyšet, že Depp by byl důstojným představitelem hédonistického zpěváka, který v roce 1991 zemřel v 45 letech na AIDS.

Foto: Aktuálně.cz

"Jednání o filmu jsou ovšem teprve v raném stádiu," uvedl devětapadesátiletý katyrista podle agentury WENN. "Johnny Depp je fantastický. Byl by na plátně důstojným představitelem Freddieho. Myslím, že víc k tomu nyní nemohu říct."

Queen porazili Beatles. Prodali víc alb

Film by ale jistě bodoval i bez něho, Queen stále u fanoušků žijí. Posluchači britské rozhlasové stanice BBC jí právě připsali prvenství v anketě o nejlepší britskou skupinu všech dob, kde hlasovalo přes 20 tisíc lidí. Skupina získala o čtyři sta hlasů víc než The Beatles; na třetím místě skončili Rolling Stones - před Oasis a Take That.

Queen pokračují od roku 2004 s novým zpěvákem Paulem Rodgersem a jejich desky se pořád prodávají víc než dobře.  Kompilace Greatest Hits je nejlépe prodávanou deskou posledních padesáti let na Britských ostrovech, až za ní opět skončili Beatles a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Úspěch slaví i muzikál s hity skupiny Queen - a nejen v Británii. Z West Endu vyrazil do celého světa.

 

Právě se děje

Další zprávy