Hudba: Kytarovky od pompy k lacinosti

kul
17. 3. 2008 11:47
Nové desky pro týden od 18. do 24. března.

Muse - H. A. R. R. P.
Tradičně pompézní - jako cokoli v dosavadní diskografii britského tria - je i živé album zaznamenávající dva loňské koncerty ve Wembley. Kapela, která dokáže i z mexické dechovky udělat barokně chrámovou noblesu, zaznamenala šestnáct skladeb z vystoupení, jež následovala po úspěšné desce Black Holes and Revelations z roku 2006 nejen na CD, ale i na DVD. Čekejte tisícové davy, které nejenže znají všechna slova; dokonce si sborově notují  melodie.
MySpace kapely najdete ZDE

Foto: Aktuálně.cz

The Kills - Midnight Boom
Duo v úsporném složení - zpěvačka z USA Alison "VV" Mosshart a britský kytarista Jamie "Hotel" Hince - vydává své uáž třetí album. Po předloňském stylově post-punkovém No Wow, které jim vyneslo pozornost jak kritiky, tak ostatních interpretů a Alison Mosshart si díky němu zahostovala i na posledních deskách Primal Scream a Placebo, nastupují s hypnoticky dekadentní singlem U R A Fever a elektronickým Cheap and Cheerful. Midnight Boom se vztahuje k okamžiku, kdy vychází Měsíc a vše ostatní se chystá do postele. Ale tohle by byla škoda prospat.
MySpace najdete ZDE

Foto: Aktuálně.cz

Be Your Own Pet - Get Awkward
Říká se o nich, že po Jacku Danielsovi a Kings Of Leon jsou třetí nejlepší věcí z Tennessee. Dokonce jsou z Nashvillu, ale nečekejte žádné country, spíše zvuk ve stylu alba Fever To Tell od Yeah Yeah Yeahs. Jimi se středoškoláci tak dlouho chtěli stát, až se jimi takřka stali. Ostatně ke zpěvačce Karen O bývá Jemina Pearl Abegg často přirovnávána. Kromě toho, že ve svých začátcích předskakovali jiným nováčků tohoto týdne The Kills, pak jezdili s Arctic Monkeys, dostali se i na album ku poctě Queen s coververzí Bicycle Race. 
MySpace kapely najdete ZDE

Foto: Aktuálně.cz

We Are Scientists - Brain Thrust Mastery
Partička z Brooklynu, která reprezentuje ve stejné míře to dobré i špatné z floutkovského hipsterství, se ujala především v Evropě. Hlavně díky albu With Love and Squalor z roku 2005, jež se svezla na vlně indie rocku s hity The Great Escape a Nobody Move Nobody Get Hurt. Novinka Brain Thrust Mastery z toho důvodu vychází také zatím jenom v Evropě a trio se mezitím scvrklo na duo, když je při vší té sebeironii opustil bubeník.
MySpace kapely najdete ZDE

Další novinky:
Bryan Adams
, který se v posledních letech věnoval víc kariéře módního fotografa a asi věděl proč, vydává album s názvem 11; tolikáté je i v pořadí jeho diskografie. Mimo to stylově chystá jedenácti koncertní miniturné po Evropě v jedenácti dnech. Poměrně jednoduchý koncept.

Keep It Simple má jako krédo na aktuální desce i severoirský veterán (ne vojenský) Van Morrison. První album po devíti letech, jež obsahuje výhradně autorský materiál a žádné coververze, tradičně spojuje vlivy jazzu, blues, folku, keltské hudby i gospelu. 

Stylovým názvem Ego Trippin' se po minimální odmlce vrací Snoop Dogg. Vydání alba postrčil úspěch singlu Sexual Eruption (v cenzurované verzi Sensual Seduction). Mezi hosty a producenty se pochopitelně zařadily superhvězdy The Neptunes, rapper Everlast nebo herec Jamie Foxx.

 

Právě se děje

Další zprávy