Hostel už brzy zalije krev amerických studentek

Irena Hejdová Irena Hejdová
6. 5. 2007 0:00
Druhý díl bizarního hororu z východu Evropy míří do kin
Hostel II
Hostel II | Foto: IMDb.com

Praha - Byl to film, u kterého Američané zelenali strachy, Slováci vzteky a Češi smíchy.  Nejinak tomu podle všeho bude u druhého Hostelu, který přijde na plátna za měsíc, i když internetové servery jen omílají základní synopsi.

Na detaily z porcování mrtvol si diváci musí počkat do 8. června, kdy snímek vstoupí do amerických kin.  Česká premiéra bude následovat 21. června a distribuční společnost Falcon jedná s americkou produkcí o možnosti slavnostní premiéry Hostelu 2 na festivalu v Karlových Varech. "Snažíme se dojít k takové dohodě," potvrdil Jan Bradáč z Falconu.

Schéma prvního Hostelu mělo úspěch, tak proč ho měnit. Místo tří Američanů sice tentokrát přijdou na řadu tři Američanky, jinak ale zůstává vše při starém. Zpustlé východoevropské starobylé městečko jménem Bratislava a jeho zákeřní obyvatelé. K tomu pár useklých končetin a hlavně spousta krve.

Tři americké studentky umění z Říma si vyrazí na víkendový výlet, na kterém narazí na bývalou spolužačku-modelku. Ta je přizve na exotické Slovensko, do země zaslíbené, v níž si prý odpočinou a omládnou - a možná tu z nich také budou modelky.

Je jasné, že je místo odpočinku či slávy čeká spíš krvavá řežba: stejně jako jejich nebozí mužští předchůdci se stanou pastvou pro skupinu chorých boháčů, kteří si na Slovensko jezdí uspokojovat chuť po krvi.

Pár dalších detailů nabízí režisér Eli Roth prostřednictvím blogu na svém profilu na MySpace. "Měli jsme kolem dvou set komparsistů včetně asi čtyřiceti ječících holek ve věku čtyři až devíti let oblečených za mažoretky," píše a dodává, že jejich bílé kostýmky byly samozřejmě brzy zalité krví.

"Fakt si myslím, že Hostel 2 je mnohem lepší než Hostel. Už se nemůžu dočkat, až ho všichni uvidí," libuje si. Znovu vzpomíná na  pražské natáčení a thajské masáže, které si oblíbil. Píše i o účasti na nedávné americké premiéře snímku Grindhouse.

Roth natočil první díl Hostelu za necelých 5 milionů dolarů, premiéru měl loni v lednu. Záhy si vysloužil titul odporně krvavého filmu a protesty Slováků za to, že jejich vlast je v něm vylíčena jako zaostalá země plná kanibalů, vrahů a násilníků.

Hostel II
Hostel II | Foto: Falcon

Ve střední Evropě popletené reálie působily směšně, v USA film ze škatulky nízkorozpočtového béčka brzy poskočil do kultovní a úspěšné podívané. S tím se vyrojily informace o druhém dílu.

Ten první celosvětově vydělal v kinech 80 milionů dolarů a dalších 180 milionů dolarů na DVD. Druhá část Hostelu se natáčela loni na podzim v barrandovských ateliérech, v Českém Krumlově, který stejně jako v prvním dílu zastoupí Bratislavu, v Karlových Varech,  v Českých Budějovicích, ale i na Slovensku.

Roth na blogu prozrazuje i podrobnosti o technice natáčení. Spolu s českým kameramanem Milanem Chadimou se rozhodli používat čočky ze 70. let. "Natáčeli jsme se starými kamerami i čočkami, se kterými nikdo nepracoval už roky, Milan říkal, že je z vytáhli ze skladu až kvůli nám," píše Roth.

Hostel 2
Hostel 2 | Foto: Falcon

Oproti jedničce měl k dispozici o něco málo zvučnější jména v obsazení hlavních rolí. Dívky ztvární americké herečky Lauren Germanová, Bijou Philipsová a Heather Matarazzo. Na plátno se vrátí jediný přeživší ubožák z předchozí várky -  Jay Hernandez jako Paxton.

Východoevropskou modelku s exotickým jménem Axelle Blaxava ve filmu ztvární modelka Věra Jordánová. Ruského mafiosa si zahraje Milan Kňažko, ve vedlejších rolích se objeví i další čeští herci. Budou následovat Jana Vlasáka brutálně zabitého v prvním Hostelu.

Česká účast se neomezuje jen před a za kameru. Američanky se opět budou na mučících stolech zmítat v rytmu písní Michala Davida. Ty si Roth oblíbil spolu s dalšími československými hity 80. let a za jejich pomocí vykreslil bizarní atmosféru střední a východní Evropy.  V tom jediném se nemýlí.

 

Právě se děje

Další zprávy