Gaimanův Hvězdný prach míří na plátno

RiK, fantasy planet
7. 3. 2006 18:00
Los Angeles - Natáčení filmu podle knihy jednoho z nejúspěšnějších současných spisovatelů fantastiky Neila Gaimana má začít už tento měsíc.
Spisovatel Neil Gaiman
Spisovatel Neil Gaiman | Foto: http://www.neilgaiman.com

Kniha Hvězdný prach se dočkala úspěchu i v českém vydání. Příběh je situován do viktoriánské doby, kdy na zem spadne hvězda - a hlavní hrdina Tristan Thorn se rozhodne, že ji přinese svojí milé coby důkaz lásky.

Hvězda však dopadne do kraje Faerie za tajemnou Zdí, za kterou není nic tím, čím se zdá být. Poetický příběh se skvělou atmosférou o hledání lásky ve fantastickém světě bude natáčet režisér Matthew Vaughn, který byl například producentem úspěšného filmu Sbal prachy a vypadni.

Přesné herecké obsazení ještě není zveřejněno; nicméně Gaiman se už nechal slyšet, že se na plátně objeví nejen zcela neznámé tváře, ale také ty nejznámější obličeje. Premiéra filmu je hlášena na příští rok.

Hvězdný prach není jediným filmem podle Gaimanových knih, který se připravuje. V dohlednu je jeho strašidelný příběh pro menší čtenáře Koralína; zfilmování se dočkají také jeho původně komiksové Knihy magie.

Fanoušci se mohou těšit i na Beowulfa, ke kterému Gaiman píše scénář. Blíží se i chvíle, kdy se filmaři pustí do zfilmování příběhu z prostředí Gaimanova nejslavnějšího díla, kterým je komiks Sandman. Film Death: High Cost of Living bude vyprávět příběh Sandmanovy sestry Smrti.

 

Právě se děje

Další zprávy