DiCaprio: Jsem víc než hezké maso

mor
22. 1. 2007 12:00
Los Angeles -  Leonardo DiCaprio teď čeká, jestli jeho jméno zazní při oscarových nominacích. Ale byly doby, kdy chtěl hraní nechat. Aspoň načas.
Foto: www.titanicmovie.com

Herec přiznal, že tyto myšlenky měl po natočení Titanicu z roku 1997 - protože úspěch megafilmu z něho udělal jen "hezké maso". Měl pocit, že je víc a obraz, který o něm podávaly časopisy pro teenagery,  se mu znelíbil.

"Byl jsem v depresi z toho, jak mě zobrazují. Chtěl jsem nechat hraní alespoň na chvíli," řekl v předoscarové diskuzi pro magazín Neewsweek.

"Změnilo to můj život v mnoha směrech, ale vlastně si nemám na co stěžovat. Díky tomu jsem dostal i další příležitosti a poprvé v životě jsem začal mít kontrolu nad svou kariérou," řekl DiCaprio.

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese.
Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese. | Foto: Aktuálně.cz

Po mnoha úspěších - v Pláži nebo v Letci - je ale rád, že může být hercem. "Neexistuje žádná jiná umělecká forma, pro kterou bych měl větší zalíbení. Jen herectví a film ve mně zanechají onen báječný pocit přeměny," prohlásil. 

Zatím naposledy ho zažil s Jackem Nicholsonem a Mattem Damonem v kriminálním thrilleru Skrytá identita. Martin Scorsese si před týdnem odnesl Zlatý Glób za jeho režii a velké šance se jemu i filmu připisují na Oscarech, které zítra vyhlásí nominace.

 

Právě se děje

Další zprávy