Dětské celebrity vydělávají miliony. Jak?

gra
10. 3. 2007 0:00
Praha - Magazín Forbes publikoval žebříček nejbohatších dětských hvězdiček. Jejich výdělky se pohybují řádově v milionech dolarů ročně. 

Redaktoři magazínu Forbes se rozhodli porovnat výdělky dětských celebrit, do pořadí mohly promluvit všechny mladé celebrity mladší jedenadvaceti let.

 

Bezkonkurenčně tomuto žebříčku vévodí Olsenovic dvojčata Mary-Kate a Ashley, které si vloni přišly na 40 milionů dolarů. Dvojčata proslavilo účinkování v sitcomu Full House a jsou známá také díky dětským komediím Sestry v akci nebo Sestry na Bahamách.

 

Navíc jim kromě filmových rolí nejvíc vynáší jejich společnost Dualstar, která se zaměřuje na oblečení a doplňky pro dvojčata. Pomohl jim i zájem bulváru, který důsledně informoval o jejich milostných avantýrách a také o problémech s mentální anorexií, se kterou se obě dívky potýkaly.

 

Druhé místo obsadil s velikým odstupem sedmnáctiletý Daniel Radcliffe ala Harry Potter. Ten si díky úspěchům čarodějnického učně jen vloni vydělal okolo 13 milionů dolarů.

 

Foto: Aktuálně.cz


Hned za ním se s "jen" šesti miliony dolarů drží dvacetiletá herečka a modelka Lindsay Lohanová.

 

Stálicí mezi dětskými hvězdičkami je třináctiletá Dakota Fanningová, jež si v poslední době zahrála ve snímku Šarlotina pavučina nebo Válka světů po boku s Tomem Cruisem. Největší povyk však způsobila rolí Lewellen ve filmu Hounddog, který obsahuje šokující scénu jejího znásilnění.

 

Velmi úspěšná byla podle magazínu Forbes i desetiletá Abigail Breslinová alias oplácaná holčička z komedie Malá Miss Sunshine. Kromě nominaci na Oscara jí role v Miss Sunshine vynesla i výdělek 1,5 milionu dolarů a také nabídku na reklamní kontrakty a roli v komedii No reservations s Catherine Zeta-Jonesovou.

 

V českých hájích zatím podobné ankety neexistují, lze předpokládat, že mezi mladými zpěváky si velmi dobře vedou známé tváře ze SuperStar jako Aneta Langerová a Sámer Issa. Mezi herci si pak na svoje jistě přijde herecké eso Karla Janáka Vojta Kotek, který si kromě hraní a dabování pravidelně zkouší roli moderátora.

 

 

Právě se děje

Další zprávy