Denzel Washington nabízí Pomocnou ruku

mor
3. 11. 2006 13:45
Atlanta - Po Madonně a Kylie Minogue je Washinghton další velkou hvězdou, která se pustila do psaní. A s jeho první knihou mu navíc pomohla další sedmdesátka slavných jmen.

Svoji první knihu s názvem A Hand To Guide Me (Pomocná ruka) představil tento týden v New Yorku. Jde o sbírku biografických příběhů. Nejen jeho vlastních.

Washinghton oslovil na sedmdesát velkých osobností z oblasti zábavy, sportu a obchodních i politických kruhů, aby spolu  s ním povyprávěli o svém dětství a lidech, kteří je inspirovali před začátkem úspěšné kariéry.

"Jde o poctu lidem, o kterých se neví, ale kteří sehráli možná nejdůležitější roli v našich životech," řekl na Oscara čtyřikrát nominovaný Washington v rozhovoru pro AP.

Exprezidenti Spojených států Bill Clinton a Jimmy Carter tak například spolu s  majitelem baseballového klubu New York Yankees Georgem Steinbrennerem nebo herečkou Whoopi Goldbergovou vyprávějí, kdo jim pomohl na cestě ke slávě.

Sám Washinghton píše, že největší vliv na něho měl učitel angličtiny ze střední školy, který svým žákům každé ráno četl noviny The New York Times a také holič, u něhož si malý Denzel přivydělával zametáním.

"Všichni bychom měli pomáhat mladým lidem na cestě za jejich vysněným cílem, třeba jen tím, že se o ně budeme zajímat," říká Washington, který chce více než polovinu zisku z prodeje věnovat klubům pro mladé v jeho rodném městě Mount Vermon. "Doufám, že tahle kniha bude pro hodně lidí inspirací," dodal.

Washinghton studoval nejprve žurnalistiku, poté přešel na herectví. Zatím největšího úspěchu dosáhl v roce 2002, kdy si za hlavnví roli detektiva Alonza ve filmu Training Day vysloužil už druhého Oscara. Na první sošku dosáhl o dvanáct let dříve díky vedlejší roli ve válečném dramatu Glory.

 

Právě se děje

Další zprávy