Čtyřlístku vyhořel server. Do kin půjde až v březnu

Kultura ČTK Kultura, ČTK
23. 1. 2013 17:17
Čtyřlístek ve službách krále měl mít premiéru 31. ledna
Čtyřlístek ve službách krále
Čtyřlístek ve službách krále | Foto: Cinemart

Praha - Kolaps techniky způsobil, že se premiéra animovaného filmu režiséra Michala Žabky Čtyřlístek ve službách krále opozdí.

"V původním termínu 31. ledna to rozhodně nebude, producenti chtějí snímek uvést do kin nejpozději v březnu," oznámila Mária Dufková ze společnosti Bio Illusion.

"Shořelý server a zkrat dalších počítačů způsobily v době Vánoc ztrátu části dat - to je příčina, proč se nedostane film včas do kin," vysvětlil producent Miloslav Šmídmajer. Podle něj se snažilo studio výpadek dohnat a chybějících zhruba pět minut nahradit záběry v takzvaného playblastu. "Producenti ale rozhodli, že vedle velice povedených scén vypadají tyto záběry nehotově a divák by tak přišel o dokonalý zážitek," dodal Šmídmajer.

Premiéra filmu, který na plátno přivede po 44 letech od jejich zrodu nejoblíbenější domácí komiksové postavičky Fifinku, Myšpulína, Bobíka a Pinďu a s nimi i krále Rudolfa, lva Aurixe, alchymistu Kelleyho a démona zkázy Zimozela, které nakreslil výtvarník Jaroslav Němeček, by se tak podle něj měla uskutečnit nejpozději do konce března.

Čtyřlístek ve službách krále
Čtyřlístek ve službách krále | Foto: Cinemart

Hlavní čtveřici namluvili Tereza Bebarová, Karel Heřmánek, Ondřej Brzobohatý a Bohdan Tůma. Dalším propůjčí hlasy například Vladimír Brabec, Jiří Lábus, Dalimil Klapka, Pavel Kříž, Petr Nárožný, Vladimír Javorský a Ota Jirák. Podle Šmídmajera půjde o dobrodružný příběh s komediálními prvky. Rozpočet filmu, který podpořil fond kinematografie, by se měl vejít do 30 milionů korun.

Snímek vzniká ve studiu Alkay Animation Prague, kde na něm pracovalo přes čtyřicet animátorů z celého světa. Základem byl námět a scénář Hany a Josefa Lamkových. Producenty jsou Miloslav Šmídmajer ze společnosti Bio Illusion a Aleš Tříska z distribuční firmy Cinemart.

Komiks Čtyřlístek začal vycházet v roce 1969. Režisér, scenárista, výtvarník a filmový architekt Michal Žabka na Čtyřlístku vyrůstal. Jeho sešity si prý prohlížel už v době, kdy ještě neuměl číst.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy