Čtvrtníčkovy plavky vidělo 20 tisíc lidí

Irena Hejdová Irena Hejdová
13. 11. 2007 10:10
Gympl má nový klip. Podívejte se na něj

Praha - Po zářijové ofenzivě českých filmů Medvídek a Gympl je zbytek podzimu o poznání slabší. První víkend má za sebou kritiky velmi nejednoznačně přijímaná komedie Poslední plavky.  Komedii s Petrem Čtvrtníčkem v kinech podle Unie filmových distributorů vidělo jen 22 tisíc diváků. Přesto jako novinka vystoupala na první místo s  tržbami 2 669 813 korun.

Po Čtvrtníčkovi do kin přijde ještě roadmovie Crash Road s Agátou Hanychovou. Více si lze slibovat na konci listopadu od komedie Chyťte doktora s Michalem Malátným a Tatianou Vilhelmovou.

Vorlův Gympl, který vládl žebříčku posledních sedm týdnů, Poslední plavky odsunuly na druhé místo - o víkendu ho shlédlo 17 tisíc diváků, celkem jich má 354 tisíc a jeho tržby spějí k 40 milionům korun.

Gympl nejspíš v nejbližší době bez problémů dospěje až k 400 tisícům diváků. Pomoci by mu k tomu mohl i nový klip Indyho a Wiche k ústřední písni filmu. Exkluzivně je nyní k vidění právě na Aktuálně.

Hranici 400 tisíc diváků už pokořil Hřebejkův Medvídek, který je v kinech už 10 týdnů. Teď se drží na  sedmé pozici žebříčku, o víkendu ho shlédlo necelých 5 tisíc diváků, jeho tržby činí 45 milionů korun.

Další místa v první desítce už okupují zahraniční filmy - na třetím místě se drží animované Ratatouille, na čtvrtém horor 30 dní dlouhá noc, na pátém další horor Saw 4, na šestém irský muzikál Once.

Zbytek do desátého místa patří snímkům Hrdinové a zbabělci, Hvězdný prach a Pokoj 1408.

 

Právě se děje

Další zprávy