Clooney s DiCapriem jdou do amerických voleb

Hej
11. 10. 2007 12:00
Adaptace divadelní hry se věnuje kampani Howarda Deana

Los Angeles - Bylo asi jen otázkou času, kdy se nejangažovanější hvězdy Hollywoodu sejdou v jednom filmu. George Clooney a Leonardo DiCaprio chystají politický thriller ze zákulisí americké prezidentské kampaně. Načasování je jednoznačné: podzim 2008, předtím, než odstartují prezidentské volby.

Di Caprio naposledy upoutal pozornost aktivistickým dokumentem 11. hodina, teď natáčí s Ridley Scottem thriller z irácké války Body of Lies. George Clooney se objevil v korporátním thrilleru Michael Clayton premiérovaném na festivalu v Benátkách, k politickému tématu se sám vyjádřil ve snímku Dobrou noc a hodně štěstí.

Leonardo DiCaprio v dokumentu Jedenáctá hodina
Leonardo DiCaprio v dokumentu Jedenáctá hodina | Foto: IFF KV

Teď se DiCaprio a George Clooney setkávají při práci na politickém thrilleru Farragut North. Clooney by ho měl opět režírovat, má jít o adaptaci připravované divadelní hry, která se věnuje prezidentské volební kampani Howarda Deana z roku 2004. Společně se oba herci podílejí i na produkci.

Dean sice nakonec nebojoval o nominaci do prezidentských voleb za Demokratickou stranu. Ale svým nadšením dokázal znovu oživit do té doby velmi nevýrazné Demokraty a zejména v počátečních fázích kampaně se od ostatních kandidátů odlišoval odvážnou kritikou války v Iráku.

Snímek se jmenuje podle washingtonské stanice metra, která se nachází poblíž kanceláří politických lobbistů. Příběh sleduje jednoho z nich - mladého a idealistického šéfa komunikace, který pracuje na prezidentské kampani inspirativního, ale poněkud neortodoxního prezidentského kandidáta.

Divadelní hru napsal Beau Willimon, který pracoval právě na Deanově kampani. Na divadle ji má režírovat Mike Nichols.

 

Právě se děje

Další zprávy