Česko pořád zajímá archeolog a stárnoucí sexbomby

Irena Hejdová Irena Hejdová
17. 6. 2008 10:30
Shyamalanův nový thriller je po prvním víkendu až pátý
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Češi se nehodlají stresovat neznámou apokalypsou ani prázdnotou amerických nocí, na to mají reformy a fotbal. Nejvíc se tak o víkendu chodilo na stejné tři filmy jako před týdnem.

Jen Indiana Jones vyšplhal po minulém týdnu vzhůru a předstihl tak Sex ve městě. Dobrodružství zvítězilo nad romantikou, muži nad ženami a Amerika nad Českem - až na dalších dvou místech jsou dva české filmy.

Na hořkou komedii František je děvkař na třetím místě se sice o víkendu chodilo víc než na Sex ve městě, zisky za celý týden ale na druhou příčku vynesly právě newyorské čtyřicátnice a jejich trable s láskou i luxusními hadříky.

Foto: Reuters

Řečí čísel: Indiana Jones a Království křišťálové lebky si o víkendu přičetlo 19682 diváků a celkem tak už má po čtyřech týdnech v českých kinech 166 536 diváků.

Sex ve městě o víkendu vidělo 16335 diváků, potažmo divaček,  a celkový součet činí 48 730 diváků. A Josef Polášek jako svůdník František si získal o víkendu srdce 17179 diváků a dohromady tak má 38543 diváků.

Melancholický děvkař je také na předních pozicích jediným filmem, který vykazuje růst: na Indianu Jonese přišlo minulý týden o 8,6 procenta diváků méně, na Sex ve městě dokonce o čtvrtinu. František zaznamenal téměř šestiprocentní růst.

Desetiprocentní propad naopak patří Hřebejkově mariášové komedii U mě dobrý. Stále se nicméně drží na čtvrtém místě a po pěti týdnech v kinech má na kontě téměř 120 tisíc diváků - byť  za víkend jich k celkovému číslu přibylo už jen necelých 9 tisíc.

František je děvkař
František je děvkař | Foto: 4press

První novinka minulého týdne je až na pátém místě žebříčku Unie filmových distributorů. Shyamalanův postapokalyptický thriller Stalo se se záhy po premiéře setkal s opovržením kritiků i fanoušků, o víkendu ho v českých kinech vidělo jen 7 147 diváků.

Druhou novinkou minulého týdne jsou Kar Wai Wongovy Moje borůvkové noci; skončily na osmém místě, za snímky Oko bere a romantickým Mejdanem v Las Vegas.

Deváté místo patří české Takové normální rodince, propad zaznamenaly Bobule, které klesly z devátého místa na dvanácté. Z českých filmů jsou v první dvacítce ještě Karamazovi na místě osmnáctém místě a Troškova pohádková Nejkrásnější hádanka, která dvacítku uzavírá

 

Právě se děje

Další zprávy