Bude z představitele Harryho Pottera Bilbo Pytlík?

Kamil Fila Kamil Fila
19. 7. 2009 12:05
Daniel Radcliffe kandiduje na další fantasy

Londýn/Los Angeles - Příští týden slaví představitel filmového Harryho Pottera Daniel Radcliffe dvacáté narozeniny. Z mnohaletého natáčení ságy o čarodějnickém učni už je prý velmi unavený a pomalu se porozhlíží po nových příležitostech.

V posledních rozhovorech se už vyznává především z toho, jak jej štvalo nosit neustále školní uniformu, a jak je rád, že v posledním filmu ji na sobě mít nebude. Rovněž doufá, že už J. K. Rowlingová dalšího Harryho Pottera nenapíše.

Radcliffe se také v poslední době stále častěji svěřuje s tím, že nechce být brán jako roztomilý chlapeček, ale dospělý muž. K tomu přispěla už jeho divadelní role ve hře Equus - na které si ovšem média všimla hlavně toho, že je tu nahý -  i jeho výroky o tom, že jej přitahují starší dívky s výraznými křivkami, nebo snaha získat role v seriózních dramatech.

Foto: Reuters

Vyhlédnutou má prozatím biografii fotoreportéra Dana Eldona, který byl zabit v 90. letech v Somálsku tamní mafií; Britovi bylo tehdy pouhých třiadvacet. Projekt ovšem zatím stále shání finance.

Na internetu mezitím probíhají nezaručené zprávy, že Radcliffe figuruje mezi i kandidáty na roli Bilba Pytlíka v chystaném dvoudílném Hobitovi - tedy příběhu, jenž předchází děj trilogie Pán Prstenů. Producent Peter Jackson přitom tvrdí, že s oznámením hlavního představitele ještě chvíli počká.

Na předběžné listině kandidátů se každopádně objevil právě Radcliffe a s ním další dva herci, oba Britové - David Tennant (populární hlavně díky sci-fi seriálu Doctor Who) a James McAvoy (Pokání, Wanted).

David Tennant
David Tennant | Foto: archiv

Každopádně to vypadá, že Bilba nebude hrát Ian Holm, který jej ztvárnil v Pánovi prstenů. Holmovi je nyní už 77 let a jeho úprava do mladší podoby by byla příliš trikově náročná.

Mezi kandidáty na roli získal ve čtenářském hlasování deníku Los Angeles Times nejvíce bodů McAvoy, nicméně na festival Comic-Noc v San Diegu je ohlášena návštěva Tennanta.

Radcliffe je tedy zatím nejvíc mimo hru a dost pravděpodobně bude v nejbližších letech hlavně navštěvovat univerzitu. Navíc na jeho výkony v Potterovi nejsou nijak nadšené ohlasy, recenzenti nejvíc vyzdvihují Ruperta Grinta jako Rona a předpovídají mu nejlepší kariéru. 

Radcliffovi největšímu konkurentovi Davidu Tennantovi je 38 let a shodou okolností hrál také v Harry Potterovi - v čtvrtém díle Ohnivý pohár postavu Bartyho Skrka mladšího.

Natáčení Hobita začne v březnu 2010 a potrvá náročných 370 dní. Z herců z Pána prstenů se vrátí Hugo Weaving jako elf Elrond, Ian McKellen jako čaroděj Gandalf a Andy Serkis jako hobit Smeagol, z nějž se stane monstrum Glum.

Rupert Grint, Emma Watson a Daniel Radcliffe
Rupert Grint, Emma Watson a Daniel Radcliffe | Foto: Reuters

O něco reálnější podklad než Radcliffovo angažmá v Hobitovi bude asi mít šeptanda o účasti Emmy Watsonové (alias Hermiony) v muzikálu Popelka (Cinderella), který bude přepracován do stylu gotického rocku a jednu z hlavních rolí bude mít excentrický rockový zpěvák Marylin Manson.

Zdá se, že dětské hvězdy potterovské ságy opravdu definitivně vyrůstají z dětských rolí. Před pár dny proběhla i zpráva, že byl zatčen devatenáctiletý Jamie Waylett, představitel zlotřilého Malfoyova nohsleda Vincenta Crabbea, když u něj policie v autě objevila nůž a osm balíčků marihuany, kterou si předtím sám vypěstoval doma pod umělým světlem.

I Daniel Radcliffe si prochází (post)pubertálním obdobím. Jak řekl v jednom z rozhovorů, baví ho spekulace o tom, že je gay, a tyto fámy rád nechává rozdmýchávat svými přáteli, kteří přispívají na toto téma do různých internetových fór.

 

Právě se děje

Další zprávy