Bruce Willis našel svého zloducha

Jitka Gráfová
1. 11. 2006 0:00
Los Angeles - Policista John McClane už zná svého protivníka ve čtvrté Smrtonosné pasti. Bude jím internetový terorista Timothy Olyphant.

Bruce Willis totiž stárne a už nehoní zločince jako před osmnácti lety, kdy vznikl první díl veleúspěšné série Smrtonosná past.A tak se raději vrhne do virtuálního světa a políčí si na síť internetových zločinců.

Jejich šéf Olyphant má na kontě spíš menší filmové role typu šíleného drogového dealera v Go nebo pornomagnáta v Sexbombě od vedle, ale v televizním světě je to jméno už docela známé; hlavně díky roli Setha Bullocka ve westernovém seriálu Deadwood, který uvádí v současné době i Česká televize.

Autoři nejdřív chtěli dosadit do role hlavního padoucha Jeffreyho Wrighta, ale ten podle některých internetových serverů nakonec nabídku odmítl. Stejně tak se měnil název filmu. Původní název Die Hard 4.0 se změnil na Die Hard: Reset; ted zní oficiální název Live Free or Die Hard.

Ve filmu se podle nejnovějších zpráv objeví i  postava dcery Johna McClanea. V minulosti se spekulovalo, že by si tuto roli mohla zahrát zpěvačka Britney Spears.  Nakonec ji získala herečka Mary Elizabeth Winsteadová, jež si zahrála v thrilleru Nezvratný osud 3 nebo v Death Proof snímku, který natáčí Quentin Tarantino pro hororový dvojfilm Grindhouse.

Foto: Reuters

Po boku Willise si zahraje i Justin Long, který ztvární zkušeného hackera. Do režisérského křesla pak usedne Len Wiseman, který debutoval hororem Underworld, na který  navázal pokračováním Underworld: Evolution.

První díl Pasti byl natočen v roce 1988 a Willis v něm bojoval s teroristy v mrakodrapu, v druhém pokračování dokazoval svoje síly na zmrzlém letišti a ve třetím  zachraňoval rovnou celé město.

Od klasických akčních hrdinů se Willis už nedávno odklonil jako stárnoucí policista v thrilleru 16 Bloků. A nedávno pak vypustil do světa přání, že by rád převedl do filmového zpracování seriál Měsíční svit, který ho kdysi vynesl do světla divácké pozornosti.

Zatím prý však hledá vhodného režiséra a studio, jež by se snímku ujalo.

 

Právě se děje

Další zprávy